Nokialta musiikkikauppa

Markus Lehtiniitty
3. helmikuuta, 2007 11:21

Nokia aikoo lähitulevaisuudessa laajentaa reviiriään: tulossa on musiikkikauppa sekä paikannuspalveluita. Nokia laajentuu siis internet-palveluihin. Nokian ykkösmies, toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo, lupailikin jo viime vuoden lopulla Nokiasta tulevan tulevaisuudessa internet-yhtiö. Nämä uudet palvelut toteuttavat tätä linjausta.
Nokian laajeneminen uusille alueille voi närkästyttää operaattoreita, joiden alueelle Nokia on tunkeutumassa. Kallasvuon mukaan operaattoreita kuitenkin yritetään olla ärsyttämättä.
Nokian musiikkikauppa tulee perustumaan Nokian viime vuonna ostaman Loudeye-yhtiön teknisiin ratkaisuihin. Ilmeisesti Nokian musiikkikaupasta musiikkia pystyy ostamaan sekä puhelimella että tietokoneella. Kaupan yksityiskohdista, kuten esimerkiksi siitä, millaista kopiointisuojausratkaisua tullaan käyttämään, ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Musiikkikaupan lisäksi toinen uusi aluevaltaus Nokialle on paikannus. Pian kauppoihin tuleva N95 on ensimmäinen Nokian mobiililaite, josta löytyy GPS-paikannus. Ajan myötä GPS-laitteita on tulossa enemmälti.
N95:n mukana tulevat kartat, mutta paikannus- ja paikkatietopalveluista joutuu maksamaan erikseen. Palvelun voi tilata eri ajoiksi: päivästä vuoteen kerrallaan. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden käyttäjälle etsiä sijaintinsa perusteella mm. ravintoloita ja hotelleja.
Myös paikannuspalveluiden tekniikka on musiikkikaupan tapaan ostettu taloon. Nokia osti viime vuoden loppupuolella saksalaisen gate5-paikannusyhtiön.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.