Nokia 6110 Navigator

Markus Lehtiniitty
12. helmikuuta, 2007 16:26

Nokian päivän ylivoimaisesti yllättävin julkistus oli 6110 Navigator, koska se tuli ikään kuin puun takaa. Siitä ei oltu hiiskuttu etukäteen ja näin pilattu jännitystä. :)
Jo nimestä sen voi päätellä: 6110 Navigator. Laitteesta löytyy siis navigointiominaisuudet eli toisin sanoen GPS ja kartta-ohjelmistoa. Hienoa. Navigointi on eittämättä 6110 Navigatorin pääfokusalue. On hienoa, että ainakaan navigointipuolella Nokia ei jää kilpailijoista jälkeen vaan on itse asiassa reilusti edellä. Ensimmäinen Nokian integroidulla GPS:llä varustettu laite, N95, on piakkoin kaupassa. 6110 Navigator on hieman halvemman hintakategorian tuote.
6110 Navigator vakuuttaa myös muilla ominaisuuksillaansa: 3G + HSDPA, eli datasiirto sujuu verkon suomien mahdollisuuksien mukaan jopa 3,6 megabitin nopeudella, Symbian + S60, microSD-muistikorttipaikka, hieno näyttö, 2 megapikselin kamera (tosin ilman automaattitarkennusta) sekä musiikkisoitin ja radio. Ja sokerina pohjalla siis jo mainitut navigointi- ja paikannusominaisuudet. Hieno lista keskihintaluokan puhelimelle, varsinkin HSDPA-tuki on mannaa.
6110 tosin on keskihintaluokan aika yläpäässä: arvioitu veroton myyntihinta on 450 euroa. Myyntiintuloarvio on toinen vuosineljännes (huhti-kesäkuu).
---
Puhelinvertailusta tarkemmat tekniset tiedot: Nokia 6110 Navigator
---
Monet voinevat myös muistaa, että Nokialla on jo aikaisemmin ollut myynnissä 6110-niminen malli, joka oli aikoinaan todella todella suosittu ja yksi syistä, miksi Nokia nousi matkapuhelinmarkkinoiden maailmanmarkkinajohtajaksi aikanaan. Nokia siis ottaa nyt vanhoja mallinimiä uudelleen käyttöön, perässä lisänimi tosin. Toinen esimerkki 6110 Navigatorin rinnalle tästä on myös tänään julkistettu Nokia 3110 classic.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.