Nokia E90 Communicator

Markus Lehtiniitty
12. helmikuuta, 2007 16:40

Viimeisenä, mutta ei tosiaan vähäisimpänä päivän Nokia-julkistuksista esittelemme uuden kommunikaattorin: Nokia E90 Communicator.
---
Tarkat tekniset tiedot vertailustamme: Nokia E90 Communicator

E90 Communicator lunasti odotukset. Oikeastaan kaikki ennakkotiedot mitä laitteesta on ollut, pitivät kutinsa. Ja melko vakuuttava laite uusi E90-kommu on: Symbian + S60 -alusta, 3G + HSDPA (jopa 3,6 megabitin nopeudet siis), WLAN, mahtava sisäpuolen näyttö (16,7 milj. väriä + 800x352 pikseliä, tarkka kuin mikä), videopuhelut, internet-puhelut, luonnollisesti internet-selain ja sähköposti...pitkä lista jo nyt. Mutta se jatkuu: 3,2 megapikselin kamera automaattitarkennuksella, toinen kamera videopuheluihin, musiikkisoitin sekä radio. Ja sokerina pohjalla, ehkä jopa hieman yllättävänä asiana: GPS-navigointi ja -paikannus. Käytännössä E90 Communicator sisältää lähes kaiken mikä vaan on mahdollista.
Äsköiseen listaan luonnollisina lisäyksinä tulevat vielä tutut kommunikaattoriominaisuudet: täysnäppäimistö sekä toimisto-sovellukset, eli mm. Word- ja Excel-dokumenttien katselu ja muokkaus.
Kuten äskeisestä ominaisuustykityksestä voisi huomata, kommunikaattorit siirtyvät nyt siis myös kaikista muista Nokian "perusälypuhelimista" tutulle S60-alustalle. Vanha Series 80 -alusta, tuttu pitkältä ajalta kommunikaattoreista, on siis nyt hylätty ja kuopattu. Ja ehkä hyvä niin. Ohjelmistotarjonta S60:lle on valtavan paljon suurempi. Toinen etu on se, että kun aiemmin kommunikaattorin ulkokuori on ollut ominaisuuksiltaan karsittu niin nyt kommunikaattorilla voi teoriassa tehdä samat asiat sekä avattuna että suljettuna. Myös ulkopuoli on siis nyt täysverisesti älypuhelin.
Erityisen hienoa uudessa kommunikaattorissa ovat seuraavat asiat: HSDPA, GPS ja 3,2 megapikselin kamera. Vaikea uskoa, että näin kovaominaisuuksinen kommunikaattori on piakkoin saatavilla. Kovien ominaisuuksien kaksi kommujen vanhaa "mokaa" on nyt korjattu: laitteesta löytyy sekä värinähälytys että sisäpuolen näppäimistön taustavalaistus!
Hintaa E90:llä on täällä päin maailmaa noin 850-900 euroa. Mutta mielestäni se ei ole liikaa, kun laitteesta ei oikeastaan puutu oikein mitään merkittävää. Allekirjoittanut aikookin hankkia uuden kommunikaattorin ensimmäisten joukossa.
Pikku hiljaa E90 Communicator on tulossa markkinoille kesäkuussa 2007. Suosittelemme hankintaa joko KLC.fi:stä tai Pixmania.com:ista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.