HP älypuhelinmarkkinoille

Markus Lehtiniitty
18. helmikuuta, 2007 12:52

Nokia saa yrityspuhelimilleen uuden kovan sarjan kilpailijan: HP on tulossa entistä vahvemmin älypuhelinten markkinoille. Aiemminhan HP:lla on ollut valikoimissa kämmentietokoneita, joissa on ollut puheluominaisuudet, mutta tämän viikon 3GSM-messuilla se esitteli ensimmäisen perinteisen puhelimen näköisen laitteensa.

Uusi iPAQ Voice Messenger 514 käyttää odotetusti Windows Mobile -käyttöjärjestelmää alustanaan. Käyttöjärjestelmä on uusin, myös 3GSM:ssä lanseerattu, 6.0-versio. iPAQ Voice Messenger pitää sisällään 1,3 megapikselin kameran (saatavilla myös ilman), musiikkisoittimen, internet-selaimen ja sähköpostin sekä muun muassa toimisto-dokumenttien katseluohjelmistot. Uutuus ei ole 3G-puhelin, vaan tiedonsiirtoon vauhdikkain vaihtoehto on EDGE.


HP:n mukaan 3G on vielä toistaiseksi yrityspuhelimissa turha, koska tärkein sovellus eli sähköposti ei siitä hirveästi hyödy ja lisäksi 3G kuluttaa enemmän akkua. Myös HP:lta kuitenkin luvataan 3G-puhelimia markkinoille lähiaikoina.


HP:n mukaan uuden älypuhelimen valtti kamppailussa kilpailijoita vastaan on push-sähköposti, joka tarkoittaa, että sähköpostit välittyvät puhelimeen heti kun ne ovat saapuneet palvelimelle ja niitä ei esimerkiksi haeta erikseen tunnin välein. Samaa toiminnallisuutta tosin tarjotaan myös Nokian E-sarjan yrityspuhelimiin. Toisena valttina pidetään Windows Mobile -käyttöjärjestelmää yleisesti, koska se istuu paremmin yhteen Microsoftin omien Windows-tietokonekäyttöjärjestelmien kanssa kuin kilpailevat mobiilikäyttöjärjestelmät.


iPAQ Voice Messengerin etähallinnan ja -konfiguroinnin kerrotaan olevan helppoa, joka on tärkeää yritysmaailmassa. iPAQ Voice Messenger on tulossa Suomen markkinoille alkukesästä 350 euron hintalapulla varustettuna.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.