HTC:lta kolme uutuutta

Markus Lehtiniitty
18. helmikuuta, 2007 16:29

HTC on piristävä mobiililaitevalmistaja, joka valmistaa Windows Mobile -laitteita. Aiemmin niitä myytiin Qtek-brändin alla.
HTC on esitellyt kolme uutuustuotetta: S710, P3350 sekä melko uskomaton Advantage X7500. Kaikki perustuvat luonnollisesti Windows Mobile -alustalle, mutta ovat keskenään kyllä todella erilaisia laitteita.

S710 perustuu uudelle Windows Mobilen 6.0-versiolle. S710 on muuten melko perustason Windows Mobile -älypuhelin, mutta sen erikoisuus on HTC:n isommista malleista aiemmin tuttu alta sivulle liukuva näppäimistö. Mielestäni tällainen näppäimistöratkaisu on mainio, ja olenkin ihmetellyt mikseivät muut valmistajat ole kopioineet sitä.
S710 ei ole 3G-puhelin, mutta EDGE-yhteydet löytyvät sentään. S710 on näppärä puhelin muun muassa paljon sähköposteja puhelimella lähettävälle. Viestien kirjoitus nopeutuu melkoisesti täysnäppäimistön ansiosta.
Lisätietoa S710:stä
P3350 perustuu vanhalle, jo tutulle Windows Mobile 5.0 -pohjalle. P3350:ssa ei ole paljon erikoisuuksia vaan kyseessä on melko tavanomainen HTC:n Windows Mobile Pocket PC -laite.
Löytyy siis -kosketusnäyttöä ja tutut ohjelmat tutun näköisessä paketissa. P3350:ssa on kahden megapikselin kamera. Myöskään P3350 ei ole 3G-laite, vaan myös siinä joudutaan tyytymään vain EDGE-tason tiedonsiirtonopeuksiin.
Lisätietoa P3350:stä

Viimeisenä, mutta ei taaskaan todellakaan vähimmäisenä: Advantage X7500. Tätä voitaisiin melkein jo pitää enemmän kannettavana tietokoneena kuin älypuhelimena.
Löytyy täysnäppäimistö, jopa viiden tuuman näyttö, 8 gigatavun kiintolevy muistina, hyvät yhteysmahdollisuudet (3G+HSDPA, WLAN, Bluetooth...), GPS, kolmen megapikselin kamera ja niin edelleen.
Itse asiassa Nokian uusi kommunikaattori saa uudesta HTC:stä erittäin kovan luokan kilpailijan. Toki laitteet eivät aivan samassa kategoriassa ole, HTC on huomattavasti isompi ja painavampi. Painoa esimerkiksi HTC:lle on kertynyt 359 grammaa, kun kommu painaa vain 210 g. Kyseessä ovat siis hieman eritason laitteet kokonsa puolesta mutta ominaisuudet menevät pitkälti yhteen. HTC:ssä on vain isompi näyttö ja esimerkiksi enemmän tallennustilaa.
Odotan mielenkiinnolla X7500:sta, mutta useimmille se lienee liian suurikokoinen laite koska se ei enää mahdu taskuun. Kommunikaattori mahtuu kevyesti.
Lisätietoa X7500:stä
---
HTC:t lisätään puhelinvertailu- ja hakutietokantaamme aivan lähiaikoina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.