Motorolan mobiilijohtajalle potkut

Markus Lehtiniitty
18. helmikuuta, 2007 15:50

Motorolan mobiililaiteliiketoiminnasta vastannut Ron Garriques on saanut lähteä yhtiöstä. Hän siirtyy tietokonevalmistaja Dellin palvelukseen.
Motorolalla oli viime vuoden lopulla vakavia ongelmia matkapuhelinmarkkinoilla: yhtiö kannattavuus rapaantui, kun halvemman pään puhelimet menivät hyvin kaupaksi, mutta kalliimmat mallit jäivät hyllyihin. Ilmeisesti tässä on se syy, miksi Garriques sai lähteä. Motorola ilmoitti alkuvuodesta irtisanovansa 4000 työntekijää korjataaksensa kannattavuuttaan.
Garriques voidaan muistaa hänen itseluottamuksestaan ja uhostaan. Vielä vähän aikaa sitten hän uhosi, että Motorola ohittaa Nokian tämän vuoden aikana markkinaosuudessa. Tätä emme tule näkemään, sen voi jo sanoa. Markkina-arvioiden mukaan Motorola voi jopa menettää markkinaosuuttaan kuluvan vuoden aikana. Mallisto on epäkiinnostava. Näin äkkiä voi tilanne, muuttua sillä vielä vähän aikaa sitten Nokian mallistoa pidettiin erittäin epäonnistuneena...
Motorolan tilannetta ei Garriquesin lähtökään varmasti auta. Aina kun johtaja vaihtuu, menee hetki, jotta päästään uudelleen vauhtiin taas.
---
Motorola esitteli kuitenkin 3GSM:ssä ihan mielenkiintoisia uusia tuotteita. Niistä ei ole pienintäkään tietoa koska ovat tulossa Suomen markkinoille. Luultavasti monet eivät tule lainkaan. Tämän vuoksi emme lähde niitä sen tarkemmin nyt esittelemään, vaan tarjoamme vain tien tiedon lähteelle: MOTOINFO. Sivun kahdeksan ylimmäistä puhelinta esiteltiin tällä viikolla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.