Mahtava Nokia 6120 classic

Markus Lehtiniitty
17. huhtikuuta, 2007 17:27

Nokia esitteli tänään uuden puhelinmallin, nimeltänsä 6120 classic. Otsikossa sanotaan sen olevan mahtava, joka voi kyllä olla liian raju ilmaisu mutta todella hyvä tuote uusi 6120 classic vaikuttaisi olevan.
Tarkista uutuuden ominaisuudet tietokannastamme: Nokia 6120 classic
Oikeastaan nyt vasta aletaan puhua siitä, että S60:ta viedään kunnolla halvempiin hintaluokkiin ja laajemmalle käyttäjäkunnalle. S60:han on Symbian-käyttöjärjestelmän päälle rakennettu käyttöliittymä ja nykyisin kaikkien Nokian älypuhelinten alusta. 6120 classic on siis tältä osin merkittävä julkaisu. Veroton hinta-arvio on 260 euroa eli puhelinta tulee saamaan halvimmista kaupoista noin 300 eurolla, joka on mielestäni todella vähän.
Edullisuuden lisäksi 6120 classicissa on myös toinen loistava puoli, joka on pienuus. Uutuus on toistaiseksi Nokian pienikokoisin S60-puhelin. Painoa on 89 tai 84 grammaa, molempia tietoja löytyy ja kokoa on 105 x 46 x 15 millimetriä eli puhumme kompaktista puhelimesta. Mutta varsinkin tuo painon ja paksuuden vähyys miellyttävät. S60-laitteet ovat nyt taskuunsopivia!
Ja niin, 6120 classicistahan löytyy erittäin kelvolliset ominaisuudet siis myös. Perustana on siis Symbian-käyttöjärjestelmä S60:n kera. Tiedonsiirto onnistuu GPRS/EDGE:n lisäksi 3G-verkoissa, ja niissäkin vielä nopeutetulla HSDPA-tekniikalla eli 6120 classic yltää kotilaajakaistoja vastaaviin nopeuksiin. Kun kyseessä on 3G-puhelin, niin löytyy luonnollisesti tuki myös videopuheluille. Kamera on uudessa 6120:ssa kaksimegapikselinen, eli hyvää perustasoa. Lisäksi löytyy musiikkisoitin. Kaikelle tarjoavat tilaa 35 megatavun sisäinen muisti sekä mahdollisuus laajentaa muistia microSD-muistikorttipaikan kautta. Myös näyttö vaikuttaa laadukkaalta.
Markkinoille 6120 classic on tulossa Nokian ilmoituksen mukaan kesäkuun loppuun mennessä.
Uskallan veikata, että tämä on yksi Nokian tämän vuoden suurimmista myyntimenestyksistä sillä sen verta vahvalta se vaikuttaa. Nokia on viime aikoina päässyt hyvään vetoon - N95 keihäänkärkenään. S60-alusta alkaa valtaamaan yhä enemmän alaa Nokian tuotteissa - ja se on ainoastaan positiivinen asia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.