N95:n ongelmat

Markus Lehtiniitty
27. toukokuuta, 2007 20:44

Nokialla on markkinoilla selkeästi tämän hetken kuumin puhelinmalli, N95. Se on varustettuna markkinoiden parhaimmilla ominaisuuksilla ja pakattu ominaisuuksiinsa nähden kohtalaiseen kokoiseen, kompaktiin kuoriin.
Puhelin on Suomen markkinoiden ensimmäinen viiden megapikselin kamerapuhelin, ensimmäinen nokialainen sisäänrakennetulla GPS-navigoinnilla, maailman ensimmäisiä jollei ensimmäinen kahteen suuntaan liukuva liukukansipuhelin ja myös yksi markkinoiden ensimmäisiä HSDPA-laitteita. N95 on siis pakattu uusimmalla tekniikalla ja siinä paljon uutta, ennennäkemätöntä.
Mutta mutta.
Kuten odottaakin ehkä sopii N95:ssäkin on ongelmansa. Myyntiintulon jälkeen nämä ovat olleet tulleet esiin. Ne liittyvät käytännön asioihin:
1) Pahin pettymys on ollut GPS. N95 on Nokian ensimmäisen sukupolven GPS-laitteita ja täten vielä pahasti keskeneräinen. GPS:n suurin synti on sen hitaus, käynnistys ja sijainnin määritys voi kestää useita minuutteja ja pahimmillaan jopa viisi minuuttia. Tämä vaikeuttaa käyttöä erittäin paljon, silloin kun olisi kiire.
2) Kamera on viisimegapikselinen, mutta...oikeasti sen tuottamien kuvien laatu ei ole niin järkyttävän hyvä kuin megapikselien lukumäärästä voisi ensialkuun päätellä. Monet markkinoilla olevat 3,2 megapikselin kamerapuhelimet kuvaavat parempilaatuista tavaraa kuin N95.
3) Nykyisten kehittyneiden kännyköiden, Nokian mukaan multimediatietokoneiden, pahin yleinen ongelma on akunkesto. Tämä johtuu siitä, että akkujen kehitys ei ole pysynyt muun kehityksen mukana vaan on jäänyt siitä selvästi jälkeen. Samalla esiintyy painetta puristaa tuotteesta kaikki turha koko pois, koska pienuus on in. Tämä houkuttelee varustamaan puhelimen liian pienikapasiteettisella akulla. Myös N95 kärsii tästä.
N95:ssäkin on siis ongelmansa. Niistä huolimatta se on silti markkinoiden parhaimmistoa. Pienet viat vain täytyy kestää. N95 otti ominaisuuspuolella suuren harppauksen eteenpäin. Tulevat mallit tulevat tarjoamaan samoja ominaisuuksia kehittyneempinä N95:n tehtyä pioneerityön.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.