Sony Ericsson K850i

Markus Lehtiniitty
15. kesäkuuta, 2007 11:49

Sony Ericssonin K800i/K810i:tä on pidetty markkinoiden parhaimpana kamerapuhelimena mitä tulee kuvien laatuun. K850i:n pitäisi jatkaa tätä tarinaa ja ennusmerkit ovat hyvät K850i:n puolesta.
Cyber-shot-brändihän on tuttu Sonyn digikameroista ja nykyään muutamista, parhaimmista Sony Ericssonin kamerapuhelimista. Totta kai myös K850i on varustettu tällä "arvo-nimellä", joka tosin enemmän on pelkkä markkinointikikka.
K850i:ssä on viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella. Lisäksi löytyy oikea salama, ei siis pelkkä kuvausvalo kuten yli 95 % kamerapuhelimista. Uutuus on kameran linssinsuojus, joka liukuu automaattisesti pois kun kamera käynnistetään eli siis toimii tavallisen digikameran tavoin. Ilahduttavaa kehitystä on tapahtunut myös videopuolella, jolla Sony Ericsson on ollut hieman perässä. K850i tukee QVGA-videokuvausta eli siis resoluutiota 320x240 videokuvauksessa. Tämäkin jää vielä merkittävästi VGA-tasosta mutta on kuitenkin hyppy eteenpäin.
Käytettävyydessä Sony Ericsson on aina ollut hyvä kamerapuhelinten osalta. K850i tuo tähän automaattisen linssinsuojuksen lisäksi myös toisen uuden jutun. Näppäimistöstä syttyy rajattu alue päälle kameran päälläollessa ja tämän pitäisi helpottaa sekä yksinkertaistaa kameran käyttöä.
Kameraominaisuuksista vielä jatkettakoon. K850i:stä löytyy tuttu BestPic-ominaisuus, joka ottaa yhdeksän kuvaa nopeasti ja näistä voi valita parhaan. Photo Fixin avulla on mahdollista korjata esimerkiksi kuvien valotusta yhdellä painalluksella automaattisesti. Lisäksi kuvien selaamista ja löydettävyyttä on koitettu parantaa uudistamalla valikkosysteemiä, ns. kuva-albumia.
Totta kai K850i:stä löytyy myös hyvin paljon muitakin ominaisuuksia, jotka eivät liity kameraan. K850i on 3G-puhelin HSDPA:n kera, eli siis data siirtyy nopsaan ja kaiken lisäksi 3G/WCDMA on vielä kolmitaajuuksinen tukien 850/1900/2100 MHz -taajuuksia. 3G:n ohella löytyy myös vanhemmat GPRS- ja EDGE-tekniikat. Sisäistä muistia K850i:ssä on 40 megatavua ja muistikorttipaikka on mallia Memory Stick Micro (M2) ja microSD. Kyllä, K850i:n pitäisi tukea molempia mutta tuleeko tuki microSD:lle sitten adapterin kautta siitä ei ole varmuutta. Mukana tulee 512 megatavun M2-kortti.
Muista ominaisuuksista mainittakoon vaikkapa hyvä 2,2 tuuman QVGA-näyttö,  sähköposti, stereo-Bluetooth, kaiutinpuhelin ja radio.
K850i on saatu pakattua kohtalaiseen kokoon:  102 x 48 x 17 mm. Painoa on 118 grammaa, joka hyviin kameraominaisuuksiin nähden on vielä kohtalaisesti mutta ei missään nimessä vähän. Ainakin omaan silmään K850i:n muotoilu näyttää varsin mukavan näköiseltä.
Markkinoille K850i on tulossa vasta vuoden lopulla, viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. Hinnasta ei ole tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.