Nokia E51

Markus Lehtiniitty
18. syyskuuta, 2007 15:19

Nokia E51 on Nokian E-sarjan bisnespuhelinten peruspuhelimia, ja E51:n voidaan ajatella olevan E50:n seuraaja.

Vaikka äsköisessä sanottiinkin E51:n olevan peruspuhelin, ei sillä luonnollisestikaan tarkoiteta sitä mitä yleensä peruspuhelimella tarkoiteta. Paremmin ehkä E51:aa sopisikin kuvaamaan tavallinen puhelin, esimerkiksi kokonäppäimistöä ei löydy mutta ominaisuuksia löytyy todella paljon.
Ominaisuuksista voisi luetella joitain merkittävimpiä: 2 megapikselin kamera, musiikki- ja videosoittimet, radio, internet-selain, sähköposti, Bluetooth (myös tuki stereokuulokkeille), WLAN (802.11g) ja toimistodokumenttien katseluohjelmat. Näyttö on myös hyvä: kaksi tuumaa, TFT, 16,7 miljoonaa väriä ja 240x320 pikseliä. Verkkoyhteyksissä E51 on myös erittäinkin vahva. GSM:ää tuetaan neljällä taajuudella ja 3G (WCDMA) -verkkojakin kahdella, 850/2100 MHz. Lisäksi 3G:stä löytyy tuki myös kaikkein nopeimmille HSDPA-yhteyksille. Sisäistä muistia E51:ssä on 130 megatavua ja lisäksi löytyy microSD-muistikorttipaikka. Ei E51:stä paljoa jää siis puuttumaan mitään elintärkeää. :)
Tietenkin E51 on myös joitain bisneskäyttöön suunnattuja ominaisuuksia. Aiemmin ainakin kommunikaattorista tuttu Active Notes -muistiinpanosovellus löytyy esimerkiksi. Lisäksi E51:n lehdistötiedotteessa Nokia korostaa käytönhelppouden eteen tehtyjä asioita. Valmiustilaa on kuulemma päivitetty helpommaksi ja enemmän tietoja käsittäväksi. E51:n näppiksestä löytyvät pikanapit tuolle valmiustilalle, kalenterille, yhteystiedoille ja sähköpostille.
Melkoisen hyvä ominaisuussetti on pakattu myös melko pieniin kuoriin: mitat 114,8 x 46 x 12 milliä, eli aika ohut ja muutenkin kompakti. Painoa on sopivat 100 grammaa. E51 on myös konstailemattoman näköinen ja ihan tyylikäs myös ainakin omaan silmään. Eleettömän tyylikäs.
Markkinoille E51:aa luvataan vielä tämän vuoden aikana ja veroton hinta-arvio on 350 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.