Nokia 6301

Markus Lehtiniitty
20. syyskuuta, 2007 10:22

Noka 6301 näyttää aivan 6300:lta - ja mallinumerokin on lähestulkoon sama. Mitä eroa näillä sitten on? 6301:ssa on langaton lähiverkko - eli WLAN-yhteys ja tuki UMA:lle. Nyt varmaan suurin osa kysyy, että mikä UMA. UMA tulee sanoista Unlicensed Mobile Access, ja yksinkertaisimmillaan tarkoittaa sitä, että ollessasi WLAN-verkon alueella puhelut menevät sen kautta eivätkä tavallisen matkapuhelinverkon.
Käytännössä, toistaiseksi ainakin, Suomessa tällä on aika vähän merkitystä sillä puhelut ovat Suomessa muutenkin erittäin edullisia ja kuuluvuus on hyvä myös sisätiloissa. Siellä missä verkot ovat heikommassa kunnossa, UMA:n avulla voidaan parantaa puhelimen kuuluvuutta juuri sisätiloissa.
Joku voi myös kysyä miten tämä UMA-juttu nyt sitten eroaa tavallisista internet-puheluista, joita myös joillain puhelimilla voi soitella. Ero on se, että UMA mahdollistaa vaihdoksen WLAN-verkon ja matkapuhelinverkon välillä puhelun keskeytymättä. Toinen ero on se, että UMA on operaattorisysteemi eli myös WLAN-verkossa soitetut puhelut ovat aina maksullisia.
Muilta kuin WLAN-yhteyden ja UMA:n osalta 6301 on täysin sama puhelin kuin 6300. Kyseessä on siis ohut (alle 13,1 mm) ja tyylikäs patukkapuhelin. Ominaisuuksista mainittakoon 2 megapikselin kamera, musiikkisoitin, radio, 30 megatavun sisäinen muisti + muistikorttipaikka ja Bluetooth. 6301:n mukana tulee pöytäteline, jossa puhelin mukavasti latautuu. Tästä on hyötyä, koska WLAN vie virtaa aika hanakasti.
Markkinoille 6301:n pitäisi tulla vielä tämän vuoden aikana ja veroton hinta-arvio on 230 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.