Nokia N82

Markus Lehtiniitty
19. marraskuuta, 2007 20:29

Nokia N82 on varustettu viiden megapikselin kameralla automaattitarkennuksella, Carl Zeiss -optiikalla, kunnollisella xenon-salamalla, linssinsuojuksella ja 20x digitaalisella zoomilla. Videokuvausta tuetaan hyvällä VGA-tasolla ilman aikarajoitusta. Kameran kerrotaan olevan helppo ja nopea käyttää. N82:sta löytyy työkalut kuvan- ja videonmuokkaukseen ja kuvat on mahdollista tulostaa Bluetoothin, PictBridgen tai WLAN:in kautta tai jakaa ne lähettämällä eteenpäin tai vaikkapa lataamalla ne Flickr-palveluun. N82 on siis todella hyvä kamerapuhelin - optinen zoom toki jää puuttumaan, mutta muuten kaikki tarpeellinen löytyy.
N82 voisi ajatella olevan N95:n tai N73:n seuraaja.
Erityistä painoa N82:ssa on siis laitettu kameraominaisuukille - mutta N-sarjan nykyinen vahva paketti muitakin ominaisuuksia on mukana. Suurin juttu näistä varmaan on kartat, GPS-paikannus ja lisämaksusta saatava navigointipalvelu.
Muita ominaisuuksia voidaan luetella: 2. kamera, 16,7 miljoonan värin ja 240x320 pikselin 2,4 tuuman kokoinen TFT-näyttö, musiikkisoitin, stereokaiuttimet, 3,5 mm -kuulokeliitäntä, Bluetooth stereotuella, radio, TV- ja audio-ulostulo, videopuhelut, internet-puhelut, kunnollinen nettiselain, sähköposti, toimisto-dokumenttien katselu (Word/Excel/PowerPoint/PDF)...lista jatkuu. N82:sta löytyy myös tuki Nokian Ovi-palvelukokoelmalle sisältäen tuen Nokia Mapsille (kartat), Nokia Music Storelle (musakauppa) ja N-Gage-peleille.
N82 on varustettu Symbian OS -käyttöjärjestelmän versiolla 9.2 ja S60 3rd Edition -käyttöliittymän Feature Pack 1 -versiolla. Sisäistä muistia on 100 megatavua ja muistikorttipaikka löytyy totta kai, mallia microSD, ja mukana tuleva kortti on kaksigigainen. Datayhteyksien paketti on jotakuinkin niin laaja kuin vain voi olla: nelitaajuus-GSM (850/900/1800/1900 MHz), GPRS ja EDGE luokka 32, 3G ja HSDPA-tuki eli nopein mahdollinen yhteys ja lähiyhteyksinä WLAN (802.11b/g) ja Bluetooth sekä datakaapeli.
Tekniset tiedot vertailtavissa palvelussamme: Nokia N82.
Nokia kehuu N82:n olevan parempi kuin mikään muu kamerapuhelin ja haastavan jo useimmat tavalliset digipokkaritkin. Valikot ovat kolmiulotteisia nyt ja lisäksi löytyy sensori, joka havaitsee onko puhelin pysty- vai vaaka-asennossa ja käyttöliittymä kääntyy tämän mukaisesti.
Kaikki tämä on pakattu kuoriin, jotka ovat kooltaan 112 x 50,2 x 17,3 mm. Painoa N82:lle on kertynyt 114 grammaa, joka on kohtalaisesti ominaisuuksiin nähden. N82:n pitäisi tulla saataville vuoden 2007 puolella - riippuen vähän markkinasta. Saa nähdä, nähdäänkö N82:aa Suomessa joulupaketeissa. Hinta-arvio (veroton) on 450 euroa,  joka tarkoittaa, että verkkokaupoista N82:aa saa siis tuollaisella 500-550 eurolla.
Kokonaisuutena N82 vaikuttaa mainiolta lisältä Nokian tuotevalikoimaan - siitä löytyy aika lailla kaikki herkut ja kohtalaiseen hintaan kompaktissa paketissa, joka vielä on tyylikkään näköinenkin. Ei ollenkaan paha siis. Toki aina jotain jää puuttumaan - nytkin voisi valittaa miksei löydy esimerkiksi 8 gigaa sisäistä muistia, optista zoomia tai isompaa näyttöä. Mutta kaikkea ei voi saada - ainakaan vielä, ehkä joskus.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.