Sony Ericsson Z555i

Markus Lehtiniitty
7. tammikuuta, 2008 20:15

Sony Ericsson Z555i on varsin perustason tyylikäs simpukkapuhelin, kuitenkin muutamilla erikoisemmilla tai uudemmilla ekstraominaisuuksilla.
Z555i on varsin erikoisen näköinen Sony Ericssonin puhelimeksi - yleensä Sony Ericssonit ovat näyttäneet sulavalinjaisilta ja selkeiltä - ja onhan Z555i:kin peruslinjoiltaan erittäinkin simppeli, mutta kuoren pinta antaa jännän vaikutelman. Sitä kutsutaan timanttidesigniksi. :) Ulkokuoresta löytyy ulkoinen näyttö, joka on "näkymätön" kun siinä ei lue mitään...näyttö on muuten toteutettu OLED-tekniikalla. Sisänäyttö on aika perustasoa, 262144 värin 1,9" TFT-näyttö 176x220 pikselillä.
Lisäksi Z555i:stä löytyy Sony Ericssonin kaksi uutta tuoretta ominaisuutta, joita levitetään nyt pikku hiljaa useisiin eri malleihin. Toinen niistä on automaattisesti vuodenajan tai jonkin erikoisen ajan - kuten uudenvuoden mukaan vaihtuvat teemat. Toinen on hieman merkittävämpi, eli liikeohjaus. Tästä Sony Ericsson antaa esimerkiksi, että puheluun voi olla vastaamatta vain heilauttamalla puhelinta.
Varsinaisten "kovien" perusominaisuuksien osalta voidaan Z555:istä listata joitakin tärkeimpiä: 1,3 megapikselin kamera, Bluetooth stereotuella, muistikorttipaikka, perusmusiikkisoitin ja radio ja sähköposti. Kaikki nykypäivän perusominaisuudet, myös mainittujen lisäksi, ovat siis tutusti mukana. Z555i:n erikoisuudeksi jääkin lähinnä tyyli.
Kauppoihin Z555i:tä lupaillaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä, joka tarkoittaisi viimeistään maaliskuussa. Hinnasta ei ole tietoa, paitsi että kyllä Z555i sijoittuu keskihintaisten sarjaan hintansa puolesta eli ehkä välillä 250-400 euroa on hyvä veikkaus.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.