Nokia N78

Markus Lehtiniitty
11. helmikuuta, 2008 15:59

Nokia N78:aa voidaan pitää erittäin suositun N73-mallin tarinan jatkajana. Kyseessä on siis niin sanottu all-in-one-puhelin, joka pyrkii tarjoamaan monipuolisesti kaikkea kompakteissa kuorissa.
N78:aa tarjoaakin vahvan ominaisuustarjonnan niin puhelimena, kamerana, musiikkisoittimena kuin navigaattorina.  Lisäksi N78:ssa erityistä huomiota on kiinnitetty Nokian uuden palvelutarjonnan tukemiseen: Nokia Music Store, Nokia Maps ja Share on Ovi -sisällönjakopalvelu ovat kaikki tuettuja.
N78:sta löytyy paljon ominaisuuksia: (A-)GPS, Nokia Mapsin kartat, WLAN, 3,2 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla, kuvausvalolla sekä automaattitarkennuksella, VGA-videokuvaus, kakkoskamera edessä, microSD-muistikorttipaikka, musiikkisoitin, radio, internet-radiosovellus, stereokaiuttimet, Bluetooth stereotuella, videopuhelut, nettiselain ja sähköposti. Mukana tulevissa kuulokkeissa on 3,5 mm standardi kuulokeliitäntä.
Uusi juttu N78:ssa on sisäänrakennettu FM-lähetin, jonka avulla esimerkiksi musiikin voi lähettää autoradioon ja käyttää näin auton kaiuttimia. GPS:n avulla onnistuu paikkatiedon liittäminen kuviin. Kuvien lähettäminen internetiin onnistuu helposti ja samaa lupaillaan myös videoiden lähettämisen kanssa YouTubeen.
Lyhyen matkan yhteyksiin on tarjolla WLAN ja Bluetooth. Matkapuhelinverkoista GSM-tuki löytyy neljälle taajuudella ja 3G-tuki kahdelle taajuudelle (900/2100 MHz). 3G:n yhteydessä tuetaan myös nopeita HSDPA-datayhteyksiä.
N78 on varustettu S60-käyttöliittymän uusimmalla 3rd Edition, Feature Pack 2 -versiolla.
Painoa N78:lle on kertynyt 101,8 grammaa ja mitat ovat 113 x 49 x 15,1 millimetriä. Näyttö on 2,4 tuuman TFT-värinäyttö 240x320 pikselin resoluutiolla ja 16,7 miljoonalla värillä. Sisäistä muistia N78:ssa on 70 megatavua ja microSD-muistikorttipaikka siis löytyy lisäksi.
Muotoilussa N78 noudattaa N-sarjan uutta N81:n ja N82:n lanseeramaa selkeää linjaa, joka mielestäni kyllä kaipaisi vähän kurveja. Nyt N78 jää jotenkin hieman mitäänsanomattoman näköiseksi.
N78:aa odotetaan markkinoille vuoden 2008 toisen vuosineljänneksen aikana eli viimeistään kesäkuussa pitäisi löytyä. Veroton hinta-arvio on 350 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.