Nokia 3600 slide

Markus Lehtiniitty
28. huhtikuuta, 2008 20:24

Nokia 3600 slide on keskihintaluokan halvempaan päähän sijoittuva tyylikäs liukukansimalli. Muotoiluun on kiinnitetty ehkä tavallista enemmän huomiota. 3600 slide tulee saatavilla kahtena värinä, tummanpunaisehkona ja mustahkona. Muotoilun osana myös laatutuntumaan kerrotaan kiinnitetyn erityistä huomiota: materiaalien tulisi olla laadukkaita ja tuntua hyvältä. Pinnan kerrotaan olevan maalattu pehmeällä keraamisella maalilla ja lisäksi 3600 slidesta löytyy myös metalliosia kuorista. Muotoilun kerrotaan olevan ergonominen. Painoa 3600 slidella 97,3 g, mitat ovat 97,8 x 47,2 x 14,5 millimetriä.
Aistillisten ominaisuuksien ja ulkonäköseikkojen ohella myös niin sanottujen kovien ominaisuuksien puolella 3600 slide tarjoaa mukavan paketin. Kamerasta löytyy tarkkuutta 3,2 megapikseliä automaattitarkennuksen ja kahdella ledillä varustetun kuvausvalon kera. Myös videokuvaus onnistuu hyvällä VGA-tarkkuudella. Toisella nykypuhelinten perusosa-alueella eli musiikintoistossa 3600 slide tarjoaa myös perusmusiikkisoittimen. Tallennustilaa 3600 slide tarjoaa microSD-muistikorttipaikan kautta, jonka kerrotaan tukevan maksimissaan neljän gigan kortteja. Myös RDS-radio kuuluu puhelimen varustukseen.
3600 slide on Nokian yksi ensimmäisiä perinteisen Series 40 -alustan päälle rakentuvia laitteita, joissa mukana tulee Nokia Maps -karttaohjelmisto. Sisäänrakennettua GPS-paikannusta 3600 slide ei sentään tarjoa, mutta sekin onnistuu erikseen hankittavan ulkoisen GPS-sovittimen kanssa
Lähiyhteydenpitoon on tarjolla luonnollisesti Bluetooth, mutta 3600 slidessa myös tähän hintaluokkaan poikkeuksellisesti TV-ulostulo. 3600 sliden kerrotaan olevan Nokian ensimmäinen puhelin, joka sisältää taustaäänien vaimennustoiminnon.
Nokia 3600 slide ei ole 3G-puhelin vaan kyseessä on vain GPRS- ja EDGE-datayhteyksillä varustettu nelitaajuus-GSM-puhelin. Näyttö on nykyajan paperitiedoiltaan lähes maksimaalinen peruspuhelimen näyttö eli TFT-tekniikalla toteutettu värinäyttö, joka tukee 16,7 miljoonaa väriä ja sisältää 240x320 pikseliä.
Nokia 3600 sliden arvioitu hinta ilman veroja on 175 euroa. Markkinoille sitä voidaan odottaa vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä.
Kokonaisuutena 3600 sliden voidaan sanoavan tarjoavan todella paljon hintaansa nähden. Tämän tason kameraa ja näyttöä yhdistettynä karttaohjelmistoon ja muihin hyviin perusominaisuuksiin - ja tyylikkäseen ulkonäköön yhdistettynä - ei ole toistaiseksi kovin useasti nähty.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.