N-Gage-pelien DRM-suojaukset suututtivat pelaajat

Kaarlo Räihä
26. toukokuuta, 2008 15:21

DRM-suojauksien käyttäminen mm. musiikkikappaleiden ja elokuvien suojaamiseen on herättänyt runsaasti keskustelua aiemmin ja nyt omaa DRM-soppaansa on hämmentänyt Nokia, jonka N-Gage-peleissä käyttämä DRM-suojaus on suututtanut pelaajia.
Viime kuussa avattu uusi N-Gage-pelipalvelu käyttää luvattoman kopioinnin estämiseksi peleissään DRM-suojauksia. Kuluttajille ongelmia on tuottanut Nokian päätös sitoa pelien lisensointi vain yhteen matkapuhelimeen, jonka vuoksi N-Gage-pelin ostaneet kuluttajat eivät voi siirtää ostamiaan pelejä toisiin puhelimiin. Täten esim. uuden puhelimen hankinta tekee ostetuista peleistä hyödyttömiä.
Toistaiseksi ainoa vaihtoehto on ostaa pelit erikseen jokaiselle matkapuhelimelle, mutta kuluttajilta tulleen vihaisen palautteen myötä Nokia aikoo muuttaa pelien lisensointia, jolloin pelejä voi siirtää matkapuhelimesta toiseen. Nokian Oskar Sodergrenin mukaan pelien siirtämisen mahdollistavaa tekniikkaa on kehitetty N-Gage-pelipalvelun avaamisesta asti, mutta Sodergren ei kertonut mitään ajankohtaa pelien kopioinnin mahdollistavalle ominaisuudelle. Nokia on parhaillaan työstämässä väliaikaista ratkaisua ongelmaan, jonka pitäisi auttaa pelaajia siihen asti, kun lopullinen ratkaisu ongelmaan saadaan julkistettua.
N-Gage-pelipalvelun kautta on julkaistu noin 30 peliä ja Nokian mukaan pelivalikoiman pitäisi tuplaantua vuoden loppuun mennessä.

AfterDawn Laitevertailu: N-Gage-yhteensopivat puhelimet
Nokia N81Nokia N81 8GBNokia N82Nokia N95Nokia N95 8GB
Kaikki matkapuhelimet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.