iPhone Suomeen

Matti Robinson
27. toukokuuta, 2008 10:53

TeliaSonera on tehnyt sopimuksen Applen kanssa, jonka mukaan yritys tuo iPhonen myyntiin Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Liettuan, Latvian ja Viron markkinoilla myöhemmin tänä vuonna. Useassa Euroopan maassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa myynnissä oleva iPhone on saavuttanut jo varsin suurta suosiota. Vaikkei Apple kilpailekaan samassa kastissa Nokian kanssa myyntivoluumeista, niin ainakin gadget-piirit ovat ottaneet puhelimen omakseen.
Vajaan kahden viikon päähän sijoittuvalta Applen kehittäjäkonferessilta odotetaan uuden iPhonen julkistusta. Siitä lähtien kuin alkuperäinen iPhone julkaistiin on kuultu huhuja tulevasta 3G iPhonesta. TeliaSoneran ilmoitus iPhonen tulosta Suomen markkinoille vahvistaa osaltaan 3G iPhonen tulon, sillä Suomessa kytkykaupalla myytävien puhelimien täytyy täyttää tietyt vaatimukset, joista tärkein on 3G-yhteys.
Nokialtakin on odotettu uutta kosketusnäytöllistä puhelinta markkinoille, mutta näillä näkymin sen julkaisu siirtyy ensi vuodelle tai vähintään loppu vuoteen. Apple saa todennäköisesti hyvää jalansijaa ennen Nokian kosketusnäytöllisen puhelimen ilmestymistä kauppojen hyllyille. Myyntiin tullessa iPhone kilpailee todennäköisesti Nokia N95 8GB:n, vastajulkistetun N78:n ja tulevan N96:n kanssa.
TeliaSonera ei kerro lehdistötiedotteessaan, saako yhtiö yksinoikeuden iPhonen edustukseen Suomessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.