Digia @web -sormikosketusselain UIQ 3:lle

Markus Lehtiniitty
3. kesäkuuta, 2008 16:26

Suomalainen Digia kertoo kehittäneensä UIQ 3 -älypuhelimiin uuden internet-selaimen, jonka käyttäminen onnistuu vain näyttöä sormin koskettamalla. Uuden selaimen nimeksi on annettu Digia @Web.
UIQ-ohjelmistoalusta on käytössä lähinnä Sony Ericssonin puhelimissa. Uusi selain perustuu avoimen lähdekoodin WebKit-selainmoottoriin, jonka Digia on kääntänyt UIQ-alustalle. WebKit-selainmoottori on käytössä myös Applen Safari-selaimessa ja Apple iPhonessa, Googlen Androidissa ja
Nokian S60-alustan selaimessa.
Uuden selaimen ominaisuuksiin kuuluvat sivunohjaus sormella, neljä zoom-tasoa, älykkäät kirjanmerkit, vanhojen osoitteiden muistaminen, kokonäyttötila ja näytönkääntö. UIQ-alustan nykyinen vakioselain on Opera 8.5x ja UIQ 3.3 -versiossa tullaan käyttämään Opera 9.5 -selainta. Digian uusi selain tarjoaa vaihtoehdon Operan selaimille.
Digian erityisprojektien johtaja Tuukka Turunen: "Yhdistämällä avointa lähdekoodia hyödyntävän WebKit-selainmoottorin ja kehittämämme helppokäyttöisen selainkäyttöliittymän, pystyimme luomaan UIQ-alustaisiin kosketuskäyttöisiin puhelimiin parhaan ja tehokkaimman työkalun internetissä surfaamiseen."
Digia @Web 1.0 -selaimen beta-versio julkistetaan ladattavaksi kesäkuussa 2008. Tukea luvataan kaikille nykyisille UIQ 3 -puhelimille, jotka on varustettu kosketusnäytöllä. Näitä ovat P990, P1i, W950, W960, M600, G700 ja G900.
Lisätietoa selaimesta on saatavilla Digian sivuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.