iPhone sai Nokian päivittämään S60-laskimen

Markus Lehtiniitty
6. kesäkuuta, 2008 11:20

S60-ohjelmistoalustan laskinta ei ole päivitetty bugikorjauksia lukuunottamatta lähes kahdeksaan vuoteen. Laskin on pysynyt täysin samanlaisena koko S60-alustan historian ajan. Kahdeksan vuotta on pitkä aika.
Nykyisestä S60-alustan laskimesta löytyy vain perustoiminnot kuten yhteen- ja vähennyslasku sekä kerto- ja jakolasku. Niiden osalta laskin hoitaakin hommansa hyvin, mutta välillä olisi tarvetta monipuolisemmillekin ominaisuuksille.
Nokia on vihdoin herännyt tähän epäkohtaan ja herätyksen aiheutti mikäs muukaan kuin Applen iPhone. iPhonen ohjelmistopäivitys toi sen laskimeen uutta toiminallisuutta ja Nokian S60- ja Series 40 -tiimit huomasivat, että S60:n laskin on hyvin jälkeenjäänyt ja sitä ei ole päivitetty kahdeksaan vuoteen.
He huomasivat kuitenkin myös Series 40 -alustan laskimen olevan uudempi ja laajemmilla ominaisuuksilla varustettu. Series 40 -alustan laskin päätettiinkin portata S60-alustalle. Tähän kului kaksi päivää. Uusi laskin tullee piakkoin saataville testattavaksi Nokian Beta Labsin kautta.
Nokian laskinuudistuksesta kerrottiin Nokian Conversations -sivuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.