Leijonan kidan rannekellopuhelimesta totta?

Markus Lehtiniitty
6. kesäkuuta, 2008 10:42

Suomalaisessa Leijonan kita -televisio-ohjelmassa esitelty Wearfone Oy:n rannekellopuhelimen kehitysprojekti on edennyt pisteeseen, jossa aletaan puhua jo laitteen myyntiintulosta. Leijonan kita -ohjelmassa kainuulainen yritys ei saanut idealleen rahoitusta haluamillaan ehdoilla, mutta nykyään yrityksen takana on kolme paikallista sijoittajaa.
Wearfone Oy on nimennyt rannekellopuhelimensa kännykkätermiä mukaillen Rannukaksi. Rannukan hinta asettunee 500-1000 euron hintaluokkaan.
Laitteella onnistuu puhelujen soittaminen ja niihin vastaaminen, kuten myös tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen. Ranteesta löytyy myös kalenteri ja muita tuttuja puhelinominaisuuksia. Laitteen ohjaaminen perustuu kosketusnäyttöön. Laite tukee datayhteytenä GPRS-yhteyksiä. Puhelut puhutaan langattomien korvanappien avulla. Rannukka voidaan liittää myös tietokoneeseen, jolloin puhelut ja tekstiviestit toimivat tätä kautta.
Ongelmiakin vielä on. Wearfone ei ole saanut alihankkijaltaan kosketusnäyttöjä. Alun perin tuote oli tarkoitus saada kauppoihin jo täksi jouluksi mutta myöhästyminen on nyt mahdollista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.