Samsung julkisti i900 Omnian

Markus Lehtiniitty
9. kesäkuuta, 2008 17:34

Samsung i900 Omnian tehtävänä on tarjota jälleen yksi haastaja lisää Applen iPhonelle. i900 Omnia rakentuu Windows Mobile 6.1 Professional -käyttöjärjestelmän päälle ja tarjoaa kattavat ominaisuudet.
Samsung i900 Omniassa on tietenkin kosketusnäyttö, kooltaan 3,2 tuumaa. Tarkkuutta näytössä riittää 400x240 pikselin verran. Näyttö lisäksi vastaa kosketukseen värähtelyllä. i900:n muotoilu muistuttaa hyvin paljon iPhonen linjoja: mustaa ja kiiltävät reunukset. Näytön alla on myös perinteiset luurinäppäimet sekä niin sanottu optinen hiiri, jolla voi myös ohjata laitetta.
Omnian käyttöliittymän voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta: perinteinen 12 kuvakkeen valikko lisättynä oikoteillä tai vaihtoehtoisesti avoin kirjoitusalusta widget-linkeillä ja ikonipohjaisilla oikoteillä. Käytännössä sitten nähdään vasta kuinka käyttöliittymä oikeasti toimii. Lisäksi sisäänrakennettuna Omniassa on sensori, joka havaitsee laitteen asennon ja kääntää näytön sen mukaisesti joko pysty- tai vaaka-asentoon.
Ominaisuuksia i900 Omniasta löytyy paljon. Kamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä ja siitä löytyy automaattitarkennus, sisäistä muistia on 16 gigatavua ja lisäksi löytyy microSD-muistikorttipaikka, tuettujen video- ja musiikkiformaattien lista on pitkä, FM-radio RDS-tuella löytyy ja lisäksi i900:ssa on vielä sisäänrakennettu GPS:kin. Selaimena voi käyttää joko Internet Exploreria tai Operaa. Luonnollisesti laitteesta löytyy myös tutut Windows-ohjelmat mobiiliversioina: Word, Excel, PowerPoint ja Outlook.
Yhteydenpitoon i900 Omnia tarjoaa nelitaajuus-GSM:n GPRS- ja EDGE-yhteyksillä, 3G-yhteydet HSDPA-tuella, Bluetoothin stereotuella, WLAN:in, USB-liitännän sekä TV-ulostulon.
Pohjoismaiden eli myös Suomen markkinoille i900 Omnian lupaillaan saapuvan lokakuussa 2008.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.