Nokialta Download Store -ohjelmistokauppa

Markus Lehtiniitty
15. kesäkuuta, 2008 19:06

Nokia on avannut verkkosivustolleen Download Store -palvelun, jonka kautta käyttäjät voivat ostaa ja ladata uusia ohjelmia S60-älypuhelimiinsa. Ohjelmat ovat uuden palvelun pääsisältö ainakin toistaiseksi, mutta valikoimassa on myös muun muassa videopätkiä. Uusi verkkopalvelu korvaa aiemman vastaavan PC-ohjelman. Download Store on tietokoneversio uusissa Nokian S60-puhelimissa mukana tulevasta Download! -sovelluksesta (suomenkielisissä Lataa). Uuden Download Store -palvelun lisäksi Nokia myy ohjelmia myös Software Market -palvelussaan.
Nokialla itselläänkin on siis useampi eri jakelukanava puhelimiin tarkoitetuille kolmannen osapuolen sovelluksille. Nokian omien markkinapaikkojen lisäksi ohjelmia jaellaan myös kaikkialla muualla. Käytännössä S60-puhelinten sovelluksia jaellaan samoin kuin (pienempiä) Windows-ohjelmia: niitä voi ladata mistä vaan. Tämänlainen liika monipuolisuus voi olla hieman hämmentävää useille käyttäjille. Uusien ohjelmien asentaminen puhelimeen voi jo ajatuksena vaikuttaa oudolta monille ihmisille, koska siihen ei olla niin tottuneita.
Toisenlaisiakin lähestymistapoja on viime aikoina nähty. Apple keskittää kolmannen osapuolen ohjelmien jakelun iPhonelleen yrityksiä lukuun ottamatta tiukasti omaan uuteen App Store -kauppaansa. Yksinkertaistettu lähestymismalli voikin auttaa Applea vangitsemaan Nokiaa onnistuneemmin suuren yleisön kiinnostuksen puhelimiin asennettavia ohjelmia kohti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.