Verkkokauppa.com iPhone 3G -kauppiaaksi?

Lauri Jämsä
17. kesäkuuta, 2008 19:53

Apple kertoi viime viikon maanantaina päästävänsä iPhone-matkapuhelimensa 3G-version markkinoille 11. heinäkuuta. Puhelin on tulossa viimein myös Suomeen, mutta kuten uutisoimme, ei markkinointistrategiasta ole vieläkään varmaa tietoa. On mahdollista, että TeliaSoneralla on sopimus Applen kanssa myydä puhelinta Suomessa yksinoikeudella, mutta on myös mahdollista, että muutkin operaattorit pääsevät osingoille.
Verkkokauppa.com on avannut "varalta" oman tuotesivunsa iPhone 3G:lle. "Me haluamme, että se on siellä esillä", Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle. Hänen mukaansa Verkkokauppa.com yrittää kerätä sivun avulla tietoja, jotka auttavat sitä edistämään menekkiä. Internetin keskustelupalstoilla onkin käynyt aika kuhina, kun on arvuuteltu, kauppaako uutta iPhonea myös Verkkokauppa.com.
Tällä hetkellä Verkkokauppa.com myy ainoastaan Elisan ja Saunalahden liittymiä. On siis mahdollista, että iPhone 3G nähdään tulevaisuudessa myös Elisan lipun alla.
Samuli Seppälä ei kerro tietävänsä vielä itsekään sitä, tuleeko puhelin myyntiin Elisan kautta. "Siinä on vielä neuvottelut kesken. Apple ei itsekään tiedä tarkasti sitä operaattorikuviota. Tai ainakaan meille ei ole kerrottu", hän valittelee.
"Italiassahan on myynnissä lukitsematon versio, ja kyllähän tavara Euroopassa liikkuu", Seppälä vihjaa Digitodaylle. Hänen mielestään onkin erittäin todennäköistä, että myös Suomessa saadaan myyntiin lukitsematon iPhone 3G.
Kuten uutisoimme aikaisemmin, tulee Italiassa kahdeksan gigatavun operaattorivapaa iPhone 3G olemaan hinnaltaan 499 euroa. 16 gigatavun mallista joutuu maksamaan 569 euroa.
Kerromme asiasta lisää, kun uutta tietoa tulee saataville.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.