Garminin nüvifone videolla, myös valkoinen versio tulossa?

Markus Lehtiniitty
18. kesäkuuta, 2008 12:19

Garminin nüvifone on mielenkiintoinen kosketusnäyttöön perustuva puhelin, jota odotetaan markkinoille syksyllä. Se on navigaattorivalmistajan vastaus monille puhelinvalmistajille, jotka ovat lisänneet puhelimiinsa kartta- ja navigointitoimintoja.
Garmin nüvifone perustuu siis kosketusnäyttöön. Kyseessä ei ole varsinaisesti Applen iPhonesta tuttu multi touch -kosketusnäyttö, mutta näyttöä käytetään kuitenkin sormilla eikä kynää tarvita. Aiemmin nüvifonesta on ollut esillä kuvia vain mustakuorisena versiona, mutta nyt on saatu hieman kuvia valkoisestakin versiosta. Tämä ei kuitenkaan tee valkoisen nüvifonen markkinoilletuloa mitenkään varmaksi.
Lisäksi Laptop Mag on julkaissut blogissaan videon ja pienen testiraportin, joissa esitellään nüvifonen toimintoja ja käyttöliittymää. Tässä linkki videoon (video vaikuttaisi latautuvan melko hitaasti).
nüvifonen käyttöliittymä vaikuttaa varsin mukavalta ja esimerkiksi kuvakkeet ovat todella suurikokosia ja käyttöliittymän ulkonäkö muutenkin äärimmäisen selkeä ja kaunis. Käyttöliittymästä huomaa selvästi myös iPhonen vaikutuksen: osa asioista on toteutettu nüvifonessa täysin samoin kuin iPhonessa. nüvifonessakin tekstinsyöttö tapahtuu iPhonen tavoin näytöllä näkyvää näppäimistöä painelemalla. iPhonessa tämä näppäimistö toimii ainoastaan pystyasennossa, kun taas nüvifonessa se toimii myös sivuttain laajakuvatilassa ja kirjainten koko on aivan eri tasoa kuin iPhonssa.
nüvifonessa päähuomio on tietenkin suunnattu navigointiin ja GPS-paikannuksen hyödyntämiseen, onhan kyseessä navigaattorivalmistajan laite. Garminin omilla nüvifone-sivuilla on lisää tietoa laitteesta. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kamera, mediasoittimet, 3G-yhteydet HSDPA-tuella ja WLAN. nüvifonen näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa, kuten iPhonessakin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.