Googlen Android-puhelimet myöhästyvät

Markus Lehtiniitty
23. kesäkuuta, 2008 17:39

Googlen Android-puhelimet tulevat myöhästymään alkuperäisestä aikataulustaan. Asiasta kertoi Wall Street Journal -lehti.
Alkuperäisen aikataulun mukaisesti ensimmäisen, T-Mobile-brändätyn, Android-laitteen piti tulla kauppoihin Yhdysvalloissa kesän aikana, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan se on tulossa markkinoille vasta vuoden lopulla loka-joulukuussa.
Googlen mobiilialustoista vastaava johtaja Andy Rubin kertoi lehdelle, että markkinoille tuloa ovat viivästyttäneet operaattoreiden vaatimukset. Googlea on kritisoitu siitä, että se on muutellut Android-alustaansa liikaa, joka on johtanut muutostarpeisiin puolestaan muiden kehitysprojekteissa.
Toisen amerikkalaisoperaattorin Sprintin on myös kerrottu muuttaneen Android-suunnitelmiaan ja nyt Android tuodaan vasta Sprintin WiMAX:in mobiiliversioon perustuvan 4G-verkon laitteisiin.
Googlen Android on uusi haastaja puhelinten monipuolistuville ohjelmistoalustamarkkinoille, joilla kamppailevat jo muun muassa niin Symbian-leiri Nokian S60-käyttöliittymän kera, Applen iPhone, Microsoftin Windows Mobile sekä erityisesti Pohjois-Amerikassa RIM:in Blackberry-alusta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.