Hesarin sivuista iPhone -yhteensopivat

Petteri Pyyny
11. heinäkuuta, 2008 15:53

HS.fi eli tuttavallisemmin Hesari, on uudistanut mobiilisivujaan iPhonen Suomeen saapumisen kunniaksi ja pyrkinyt tekemään mobiiliversiostaan mahdollisimman iPhone-ystävälliset.
Sinänsä pieni pisara meressä, mutta tapahtuukohan iPhonen rantautumisen myötä samanlainen trendi, joka USAssa tapahtui jo vuosi takaperin, että kaikki itseäänkunnioittavat sivustot alkavat rakentamaan enemmän tai vähemmän iPhonelle rakennettuja versioita palvelustaan.
Syy yhden puhelimen suosimiseen on kuitenkin varsin selvä kaikille ko. puhelinta (tai sen "sisarta" iPod Touchia) käyttäneille -- iPhone on suunniteltu nettiin, puhelinominaisuudet ovat vain "kiva lisä", kun taas esim. Nokian puhelimissa puhelin on se "pääjuttu" ja nettiomaisuudet "kiva lisä". Vaikka teknisesti ja monessa suhteessa käytettävyydenkään kannalta ei eri lähestymistavoissa ole suurtakaan eroa, on ero mielikuvissa. Nokia on oletusarvoisesti aina "puhelintilassa", iPhonessa puhelin on vain yksi sovellus, joka pitää avata erikseen aivan kuten selain, mailisofta, jne.
Uudistettu HS.fi:n mobiiliversio löytyy siis osoitteesta http://hs.fi/mobiili.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.