PwnageTool 2.0 julkaistu, ei vielä SIM-vapautta iPhone 3G:lle

Kaarlo Räihä
20. heinäkuuta, 2008 19:37

Uutisoimme keskiviikkona Applen iPhone 3G -matkapuhelimen suojauksien murtuneen, kun mm. iPhonen ja iPod touchin murtamisesta tuttu iPhone Dev Team julkaisi videon, jossa näytetään jailbreakattua iPhone 3G -puhelinta.
Nyt iPhone Dev Team on julkaissut PwnageTool -ohjelmasta uuden 2.0-version, jolla pystyy siis jailbreakkaamaan iPhone 3G -puhelimet ja täten ajamaan niissä omia sovelluksia. Täten iPhone 3G -puhelinten omistajien ei tarvitse enää tyytyä Applen virallisen ohjelmakaupan tarjontaan. Valitettavasti uusin PwnageTool ei osaa vielä kiertää puhelimissa olevaa SIM-lukitusta, jonka takia iPhone 3G -puhelimet ovat edelleen sidottu niitä myyvien matkapuhelinoperaattoreiden liittymiin. iPhone Dev Team on kuitenkin luvannut tuoda myöhemmin ohjelmaan mahdollisuuden purkaa myös puhelimen SIM-lukitus.
iPhone 3G:n lisäksi PwnageTool 2.0 osaa jailbreakata ne iPhone-matkapuhelimet ja iPod touch -mediasoittimet, joissa on uusin 2.0-versionumerolla varustettu firmware. Aiempia firmware-versioita ohjelma ei tue. PwnageTool 2.0 osaa lisäksi poistaa SIM-lukituksen iPhone-puhelimista. Ohjelmasta on kuitenkin löytynyt muutama pieni bugi, ja jailbreakkaus on PwnageToolin kanssa hieman monimutkaisempaa kuin esim. aiemmilla firmware-versioilla toimineen jailbreakme.com-sivuston käyttäminen, joten PwnageToolin kanssa kannattaa olla tarkkana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.