Symbian ja Googlen Android yhdistyvät?

Markus Lehtiniitty
28. heinäkuuta, 2008 9:48

J. Gold Associatesin analyytikko arveli viimeviikkoisessa raportissaan Nokian tukeman Symbian- ja Googlen Android-käyttöjärjestelmien yhdistymisen tapahtuvan 3-6 seuraavan kuukauden aikana. Tästä lähti liikkeelle suuri kohu ympäri maailmaa, joka kuitenkin osoittautunee aiheettomaksi. Nokia, Google ja Symbian ovat jo kiistäneet yhdistymisen.
Syynä olisi molempien käyttöjärjestelmien avoimuus, kun myös Symbian jatkossa muuttuu avoimeksi koodiksi. Molempien käyttöjärjestelmien takaa löytyy myös osaltaan samoja yhtiöitä. Lisäksi Googlen tavoitteena oli Androidillaan tuoda avoimuutta mobiilimaailmaan ja se onnistuisi Symbianikin tukemalla.
Kaikki kolme asian osapuolta, eli Nokia, Symbian sekä Google, ovat kuitenkin joko kieltäneet yhdistymisen olevan suunnitteilla tai leimanneet uutisen pelkäksi turhanpäiväiseksi huhuksi. Tietenkin on mahdollista, että asia muuttuu jatkossa.
Käyttöjärjestelmien yhdistäminen olisi myös teknisesti hankalaa, sillä ne eroavat täysin toisistaan. Mahdollisesti Google liittyisikin vain tukemaan Symbiania ja luopuisi omasta kehitystyöstään. Symbianin muuttuminen avoimen koodin ohjelmaksi ja lisenssimaksuttomaksi puhelinvalmistajille vei Googlen Androidilta sen suurimman kilpailuaseen - ilmaisuuden.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.