iPhonen uusi ohjelmistoversio tuo vain uusia ongelmia?

Markus Lehtiniitty
21. elokuuta, 2008 17:24

Applen iPhone 3G:n ongelmat 3G-verkkojen kanssa ovat olleet laajasti otsikoissa viime aikoina ja alkuviikosta Apple julkaisikin iPhonelle 2.0.2-ohjelmistoversion, jonka Applen mukaan pitäisi parantaa iPhonen toimivuutta 3G-verkoissa.
Muutamien tietojen mukaan Apple on kuitenkin ainakin osaltaan epäonnistunut tavoitteessaan, sillä joillain käyttäjillä päivitetty iPhone 3G ei ole toiminut 3G-verkoissa enää lainkaan. Toisaalta osa käyttäjistä on raportoinut myös 3G-toimivuuden parantuneen.
Tilanne vaikuttaakin kokonaisuutena pysyneen ennallaan päivityksestä huolimatta: joillakin toimivuus parani, toisilla huononi ja monet eivät ole koskaan ongelmia aiemmin edes havainneet.
Myös uusia ongelmia on ilmeentynyt uuden ohjelmistoversion myötä: asennetut ohjelmat kaatuvat useasti. 2.0.2-ohjelmistossa on kuitenkin tehty joitakin muita parannuksia: selain toimii nyt paremmin ja tekstinsyöttö jouhevammin.
Ohjelmien kaatumisongelmaan Applen pääjohtaja Steve Jobs lupaili ratkaisua lähettämässään sähköpostissa syyskuussa valmistuvaan ohjelmistopäivitykseen.
Applen ongelmat iPhonen 2.x-ohjelmistoversioiden kanssa ovat herättäneet yleistä kummeksuntaa, sillä iPhonen 1.x-ohjelmistoversiot olivat aikanaan huomattavasti vakaampia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.