Nokian kosketusnäyttöpuhelimesta virallinen kuva, julkaisu 2. lokakuuta?

Markus Lehtiniitty
24. syyskuuta, 2008 19:04

Nokian tulevasta, ensimmäisestä S60-kosketusnäyttölaitteesta eli 5800 XpressMusicista on vuotanut verkkoon virallinen lehdistökuva (vasemmalla).
Lehdistökuva ei tarjoa uusia lisätietoja. Siinä 5800 XpressMusic kuitenkin luonnollisesti näyttää paremmalta ja viimeistellymmältä kuin lukuisissa aiemmissa kuvissa. Kuvassa näkyy myös aiempaa näyttävämpi käyttöliittymän värimaailma.
Tuoreimpien tietojen mukaan 5800 XpressMusicin julkistus tapahtuisi 2. lokakuuta eli ensi viikon torstaina. Nokia on aiemmin ilmoittanut tuovansa kosketusnäyttöpuhelimen markkinoille tämän vuoden aikana.
Julkistus tapahtuisi Lontoossa ja samaan aikaan julkaistaisiin tarkempia tietoja Nokian Comes with Music -palvelusta, josta olemme kertoneet jo aiemmin. Myös 5800 XpressMusicista saatetaan perusversion ohella julkaista myös Comes with Music -versio. Aivan varmoja julkaisupäivämäärästä ei vielä olla, mutta kaikkien lähteiden mukaan sen pitäisi tapahtua lokakuun aikana.
Olemme kertoneet Tube-koodinimellisestä uutuudesta aiemmin jo monia kertoja. 5800 XpressMusicin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat seuraavan sukupolven S60-käyttöliittymä, 3,2 tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 640x360 pikseliä), 3,2 megapikselin kamera, GPS-paikannus, WLAN-yhteys ja microSD-muistikorttipaikka. Mittojen tulisi olla 111 x 52 x 15,5 millimetriä ja 5800:n painaa 109 grammaa.
Nokia tulee mukaan kosketusnäyttöpuhelinten markkinoille viimeisenä suurena matkapuhelinvalmistajana. Kosketusnäyttövillityksen käynnisti reilu vuosi sitten Apple ensimmäisen sukupolven iPhonellaan.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia 5800 XpressMusic
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.