Casiolta käynnykkänäyttö uskomattomalla resoluutiolla

Lauri Jämsä
25. syyskuuta, 2008 13:23

Älypuhelimien näyttöjen suhteellisen alhainen tarkkuus on ollut pitkään ainoa rajoite, joka on estänyt muun muassa internet-sivujen kunnollisen selailun. Apple toi iPhone- ja iPod touch -laitteisiinsa erittäin toimivat zoomausominaisuudet, mutta perimmäinen ongelma on kuitenkin pysynyt. Näin ei välttämättä kohta enää ole, sillä Casio on esitellyt uutta kahden tuuman LCD-mobiilinäyttöään, joka yltää huimaan 960 x 560 pikselin resoluutioon. Asiasta kertoo Engadget.
Kahden tuuman QHD-näytön (Quarter High Definition) tarkkuus on täsmälleen neljäsosa täydestä teräväpiirtotarkkuudesta (1920 x 1080 pikseliä). Näinkin pieneen näyttöön mahdutettuna moinen natiiviresoluutio tarkoittaa pikselitiheyden olevan huimat 546 pikseliä tuumaa kohden. Näytön luvataan toistavan yhteensä 16,8 miljoonaa eri väriä.
Tällä hetkellä esimerkiksi Nokian älypuhelimet on varustettu lähes poikkeuksetta 240 x 320 pikselin näytöillä. Applen tekeleistä löytyy sen sijaan Nokian vastaaviin verrattuna tuplaresoluutioon (320 x 480 pikseliä) yltävät näytöt. Casion uusi tulokas tulee siis pesemään kaikki nykynäytöt ainakin resoluutiossa. Asia erikseen on tietysti myös se, kenen näkö riittää näkemään muutaman senttimetrin levyiseksi kutistetun internet-sivun.
Niin tai näin, lisätarkkuus on aina tervetullutta, ja harvoin siitä haittaa on. Suurempi tarkkuus asettaa kuitenkin mobiililaitteelle aivan uudet tehovaatimukset, joka puolestaan heijastunee suoraan laitteen akkukestoon ja hintaan. Laitevalmistajien ulottuville uuden näyttönsä Casio aikoo tuoda jo lähitulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.