RIM:n Blackberry Storm tarjoaa erilaisen kosketusnäytön

Markus Lehtiniitty
8. lokakuuta, 2008 16:28

Kanadalainen Research in Motion eli RIM julkisti viime yönä Suomen aikaa kosketusnäytöllisen Blackberry Storm -mallin, jota voidaan pitää RIM:n haastajana Applen iPhoneille.
RIM kertoo Blackberry Stormin kosketusnäytön olevan "klikattava" eli se ei ole niin sanottu hipaisukosketusnäyttö, vaan näyttöä todellakin painetaan, ja painalluksesta kuuluu myös ääni. Tavoitteena on saavuttaa näin parempi käyttötuntuma. Kosketusnäyttö on kooltaan 3,25 tuumaa ja sen tarkkuus on 480x360 pikseliä.
Blackberry Stormin muihin ominaisuuksiin kuuluvat internetselain, 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, Bluetooth-yhteys sekä microSD-muistikorttipaikka. Uutuus tukee neljää GSM-taajuutta, kahta CDMA-taajuutta sekä yhtä WCDMA-taajuutta.
RIM kertoo Blackberry Stormin saapuvan joulumarkkinoille ja hinnan olevan "kilpailukykyinen". RIM:n Blackberry-laitteet ovat suunnattuja erityisesti yrityskäyttäjille ja sähköpostikäyttöön RIM:n oman palvelun kanssa. Suomessa RIM:n laitteita ei ole markkinoilla ja tietoja niiden tänne rantautumisesta tulevaisuudessakaan ei ole.
Uusi RIM Blackberry Storm tulee saataville Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin ja Euroopassa Vodafone-operaattorin kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.