HP julkisti kaksi iPAQ-älypuhelinta

Markus Lehtiniitty
21. lokakuuta, 2008 13:42

HP julkisti tänään kaksi älypuhelinta, jotka ovat suunnattu kuluttajamarkkinoille, joille HP ei ole aiemmin puhelinten osalta niinkään panostanut.
Uudet mallit tuntevat nimet iPAQ Voice Messenger ja iPAQ Data Messenger. Molemmat ovat varustettu Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän 6.1-versiolla.
Data Messengerin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2,81 tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 320x240 pikseliä), esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet, GPS-paikannus, kolmen megapikselin kamera sekä microSD-muistikorttipaikka. Data Messenger tukee neljän GSM-taajuuden ohella 3G-verkkoja, joissa tuetaan myös HSDPA-datayhteyksiä.
Voice Messenger puolestaan on hieman vaatimattomampi: siinä on vain 2,4 tuuman näyttö ja 20 näppäimen QWERTY-näppäimistö, jossa on aina kaksi kirjainta yhdessä näppäimessä.
Molemmat ovat tulossa markkinoille vielä loppuvuoden aikana. Älypuhelinmarkkinoille on tällä hetkellä tunkua monesta suunnasta. Applen iPhonejen, Googlen Android-alustaan pohjautuvien laitteiden sekä vanhojen matkapuhelinvalmistajien älypuhelimien lisäksi markkinoille pyrkivät lähitulevaisuudessa HP:n lisäksi myös paremmin tietokonevalmistajina tunnetut Dell ja Acer.
Lisätietoa HP:n uutuuksista löytyy laitteiden tuotesivuilta:
iPAQ Voice Messenger
iPAQ Data Messenger

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.