Apple jo maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja

Markus Lehtiniitty
22. lokakuuta, 2008 17:04

Apple julisti tänään olevansa jo maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja suuren iPhone-myynnin myötä. Apple ei kuitenkaan mittaa asiaa myytyjen laitteiden määrällä vaan puhelinliiketoiminnasta kertyvällä liikevaihdolla.
Vuoden kolmannella neljänneksellä Applen iPhone-liiketoiminta tuotti yhtiölle 4,6 miljardin dollarin liikevaihdon, millä Apple jättää taakseen muun muassa LG:n ja Sony Ericssonin.
iPhone 3G -malleja myytiin 6,9 miljoonaa kappaletta heinä-syyskuussa. iPhone 3G ylitti samalla ensimmäisellä neljänneksellään jo ensimmäisen iPhone-mallin kokonaismyyntilukemat. Kaikkiaan iPhoneja on myyty jo yli 13 miljoonaa kappaletta. Apple myös saavutti kalenterivuoden 2008 myyntitavoitteensa reilusti etuajassa: tämän vuoden aikana on jo myyty yli 10 miljoonaa iPhonea.
Applen pääjohtaja Steve Jobs kehuskeli Applen ohittaneen kappalemäärin mitattuna puhelinmyynnissä jo Blackberry-sähköpostilaitteistaan tunnetun kanadalaisen RIM:n, vaikka Apple on ollut markkinoilla vasta 15 kuukauden ajan ja sen valikoimiin kuuluu käytännössä vain yksi malli. Jobsin mukaan Apple ei edes aiokaan laajentaa iPhone-mallistoaan.
Myös App Store on ollut valtava menestys: iPhonelle on saatavilla App Storen kautta jo 5500 ohjelmaa ja 200 miljoonan ladatun ohjelman raja rikkoutuu tänään. Keskimäärin jokaiseen iPhoneen on siis ladattu yli 15 kolmannen osapuolen ohjelmaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.