HTC-pomo: Google-puhelimia kaupaksi 600000 tänä vuonna

Markus Lehtiniitty
27. lokakuuta, 2008 18:39

HTC:n pääjohtaja ja perustaja Peter Chou ennustaa ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, HTC:n valmistaman T-Mobile G1:n tämän vuoden myynnin asettuvan noin 600000 kappaleeseen. Chouta haastatteli Mercury News.
Aiemmin liikkui tietoja G1:n hurjista ennakkotilausmääristä. Puhetta oli jopa 1,5 miljoonasta ennakkotilatusta G1-puhelimesta. Jälkikäteen tämän kaltaiset luvut ovat osoittautuneet lähes tähtitieteellisiksi todellisuuteen verrattuna. Oikeasti ennakkoon myytiin vain ehkä noin 200000 G1-laitetta.
Ensi vuoden myynnistä Chou toteaa vain, että he ajattelevat voivansa tehdä G1:siä ensi vuonna tätä vuotta enemmän. G1:tä ja sen menestystä tullaan aikanaan tietysti vertailemaan kosketusnäyttöpuhelinten trendin aloittaneeseen Applen iPhoneen. Chou uskoo, että G1 kuitenkin tulee pärjäämään kilpailussa erityisesti sen sisältämän QWERTY-täysnäppäimistön vuoksi.
T-Mobilen G1 on ensimmäinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin ja sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat suuri kosketusnäyttö, reilun kolmen megapikselin kamera sekä esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö sekä laaja tuki erilaisille Googlen palveluille. T-Mobile G1 tuli saataville Yhdysvalloissa viime viikolla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.