Sony Ericssonin XPERIA X1 saapumassa kauppoihin

Markus Lehtiniitty
27. lokakuuta, 2008 18:14

Sony Ericssonin pitkään odotettu XPERIA X1 -älypuhelin on saapumassa hiljalleen kauppoihin. Isossa-Britanniassa malli on jo tullut saataville ja Suomessakin myyntiintulo tapahtunee aivan lähiaikoina.
XPERIA X1:n hinta on Suomessa asettumassa 700-800 euroon. Esimerkiksi Gigantilla ennakkotilaushinta on 799 euroa, Verkkokauppa.comilla 749,90 euroa ja Tietoasemalla 719 euroa. Malli tulee saataville kahtena eri värivaihtoehtona: mustana ja hopeana.
XPERIA X1 julkistettiin jo helmikuussa Mobile World Congress -messuilla Espanjan Barcelonassa. Kyseessä on Sony Ericssonin ensimmäinen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettu laite.
XPERIA X1:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat suuri kolmen tuuman tarkka kosketusnäyttö (tarkkuus 800 x 480 pikseliä), 3,2 megapikselin kamera sekä esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö. Lisäksi XPERIA X1:stä löytyy erittäin kattavat datayhteydet. X1 tukee jopa HSUPA-yhteyksiä eli nopeaa tiedon lähettämistä 3G-verkoissa yleisen, latausnopeuksiin vaikuttavan, HSDPA:n lisäksi.
Ohjelmistopuolella Sony Ericsson on parannellut Windows Mobilea lisäämällä oman "paneelikäyttöliittymänsä". Kyseessä on Sony Ericssonin malliston ehdoton lippulaivamalli, jollaista Sony Ericsson tarvitseekin. Sony Ericssonilta on viime aikoina puuttunut vahva tuote kalliimmassa hintakategoriassa.
Sony Ericsson XPERIA X1:n tekniset tiedot löydät Puhelinvertailu-osiostamme.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.