Bang & Olufsen poistumassa puhelinmarkkinoilta

Markus Lehtiniitty
29. lokakuuta, 2008 21:05

Tanskalainen, lähinnä korkealuokkaisen viihde-elektroniikan valmistajana tunnettu, Bang & Olufsen on ilmoittanut, on ilmoittanut poistuvansa matkapuhelinmarkkinoilta.
Bang & Olufsen on tähän asti tehnyt Samsungin kanssa yhteistyötä, jonka tuloksena on syntynyt kaksi varsin erikoista ja erilaista puhelinmallia: Serene ja ja juttumme kuvassa esiintyvä Serenata.
Serene on pyöreällä näppäimistöllä varustettu neliönmuotoinen simpukkapuhelin. Serenatassa ohjauspyörä on puolestaan tavallisesta poiketen näytön yläpuolella. Kumpikin puhelin kuuluu hinnaltaan luksuskategoriaan.
Jatkossa Bang & Olufsen keskittyy ilmoituksensa mukaan itselleen vahvemmille alueille, eli lähinnä olohuoneen audio- ja videolaitteisiin. Samsungin joissakin malleissa tullaan myös hyödyntämään jatkossakin Bang & Olufsenin ICEpower-ääniratkaisua.
Puhelinten lisäksi Bang & Olufsen poistuu myös DVD-soitinten markkinoilta. Samassa yhteydessä se myös vähentää 300 työpaikkaa. Kaiken tämänkin takana, perimmäisenä syynä, Bang & Olufsen kertoo olevan maailmaa riepottelevan finanssikriisin, joka ajanee ihmisiä kuluttamaan jatkossa aiempaa vähemmän muun muassa tietotekniikkaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.