Nokian N-Gage-pelipalvelu kosketusnäytöille ensi vuonna

Markus Lehtiniitty
30. lokakuuta, 2008 15:01

Nokian N-Gage-pelipalvelusta on tulossa kosketusnäytöille suunniteltu versio ensi vuoden aikana. Asiasta kertoi Nokialla peleistä vastaava johtaja Jaakko Kaidesoja Reutersin haastattelussa.
N-Gage-pelipalvelu toimii Nokian S60-alustalla ja on osa Nokian hanketta laajentua aiempaa enemmän ohjelmisto- ja internetyhtiöksi. Ensimmäinen S60-alustan kosketusnäyttölaite, 5800 XpressMusic, on saapumassa markkinoille muutaman kuukauden sisällä.
Kaidesoja kommentoi Reutersin haastattelussa laajasti myös muita N-Gage-palveluun liittyviä asioita. Hänen mukaansa maailman heikkenevä taloudellinen kehitys vaikuttaa myös pelialaan ja mobiilipelaamisen kokonaismarkkinat supistunevat ensi vuonna. Kaidesojan mukaan kasvua kuitenkin tapahtuu tietyillä sektoreilla - kuten kehittyvillä markkinoilla, valmiiksi laitteisiin ladatuissa peleissä sekä N-Gagen ja Applen iPhonen osalta.
Olemme aiemmin kommentoineet N-Gage-palvelun mahdollisuuksia uutiskommentissamme. Palvelussa on omat ongelmansa ja yksi niistä on sen melko suppea laitetuki. Kaidesojan N-Gage Arenaan on kuitenkin rekisteröitynyt yli 400000 käyttäjää ja N-Gage-palvelua tukevia puhelimia on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta. Myös laitetuen osalta tilanne saattaa olla parantumassa. Esimerkiksi Nokian uusissa N79-, N85- ja N96-malleissa N-Gage-sovellus tulee mukana esiasennettuna.
Nokia saattaa yhä laajentaa N-Gage-tukea jo melko iäkkääseen N73-malliin, jota on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta. Kaidesojan mukaan Nokia päättää asiasta kuukauden sisällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.