Sony Ericssonin XPERIA ja Samsungin uutuuksia esillä Digiexpossa

Markus Lehtiniitty
1. marraskuuta, 2008 18:22

Puhelinvertailu.com vieraili tänään Helsingin Messukeskuksessa Digiexpo-messuilla. Messut ovat avoinna vielä huomenna. Tarkempaa tietoa messuista löytyy Digiexpon omilta sivuilta.
Puhelinten osalta Digiexpo osoittautui melko vaisuksi. Mukana olivat puhelinten osalta ainoastaan Samsung ja Sony Ericsson. Lisäksi Tietokone-lehden tietoiskulavalla vertailtiin Nokian älypuhelimia ja Applen iPhone 3G:tä.

Sony Ericssonilla oli esitellä laajasti nykyinen matkapuhelinmallistonsa. Ehdoton tähti osastolla oli kuitenkin uusi XPERIA X1 - muun muassa Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä, 3,2 megapikselin kameralla sekä esiin liukuvalla QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettu älypuhelin.


XPERIA X1 jätti varsin positiivisen vaikutelman nopean kokeilun perusteella. Puhelin tuntuu kädessä mukavalta ja näppäimistö vaikuttaisi olevan kohtalaisen onnistunut kokonaisuus. Kosketusnäyttö ei vaikuttanut kovinkaan suurelta luonnossa nähtynä. Näyttö on kuitenkin erittäin tarkka korkean 800x480 pikselin resoluution vuoksi.

Toinen kiinnostava esillä ollut SE:n malli oli pelipuhelin F305. Mukana kerrotaan tulevan jopa 60 peliä.
Samsungilla puolestaan oli esillä enemmän kiinnostavampia uutuusmalleja. Näihin lukeutuivat erityisesti kosketusnäyttöinen Windows Mobile -puhelin Omnia i900 ja S60-alustallinen INNOV8 i8510.



Äärimmäisen lyhyen kokeilun perusteella molemmat vaikuttavat myös varsin miellyttäviltä tuttavuuksilta. Omniassa Windows Mobile -pohja on piilotettu melko tehokkaasti tietyiltä osin.
INNOV8:n ehdottomasti tärkeimmästä hienoudesta, kahdeksan megapikselin kamerasta, ei näin nopean testailun myötä voi sanoa paljoakaan.

Samsungilla oli esillä myös uusi Armani-puhelin Emporio Armani SAMSUNG NIGHT EFFECT. Puhelimen käyttöliittymä vaikutti melko hitaalta. Tärkeämpää tässä puhelimessa kuitenkin saattaakin olla sen ulkonäkö ja siinä lukeva Armanin nimi. Armani-puhelimessa on myös puhelinta kiertävät valot, joiden väriä voi vaihtaa.


Samsungilta on myös tulossa B2700-malli, joka kestää kolhuja ja roiskeita hieman tavallista enemmän. Kyseessä on 3G-puhelin. L870-malli puolestaan on uusi keskihintainen S60-alustalla varustettu puhelin.

Tietokone-lehti järjesti tietoiskulavalla esityksen "Onko kännyköissä eroa? Näin Apple iPhone haastaa Nokian", jossa käytiin läpi Applen ja Nokian nykystrategiaa, vertailtiin iPhone 3G:n ja Nokian nykyisen ykkösmalli N96:n ominaisuuksia ja lopuksi esiteltiin itse puhelinten käyttöä.

Esityksen piti Tietokone-lehden web-tuottaja Jukka Lehtinen. Esitys ei tarjonnut paljoakaan uutta valveutuneille, puhelinalaa seuranneille, ihmisille. Esitys piti sisällään myös hauskojakin kohtia ja se alkoi aivan perusteista: "Nokia valmistaa matkapuhelimia" julisti yksi esityksen ensimmäisistä sivuista.

Esityksen parasta antia oli iPhone 3G:n ja Nokian N96:n erojen selvittäminen vertaamalla niitä maihin. iPhone 3G on kuin Japani, kaikki on ihmeellistä, mutta toimivaa. Toisaalta se on kuin kansankoti Ruotsi, joka kertoo mikä on sinulle hyväksi ja ja siihen on sitten tyydyttävä.
N96 puolestaan on kuin Hongkong. Kaikkea löytyy, mutta mistä ja miten on hieman epäselvää. Varsinkin N96:n osalta vertaus osuu naulankantaan.
Edellä kerrottu oli siis Digiexpon anti puhelinten osalta. Tietokoneiden, pelien ja televisioiden osalta messut tarjoavatkin enemmän. Samaan aikaan ja samalla lipulla Messukeskuksessa pääsee myös Skiexpo- ja Boardexpo-messuille ja messut ovat siis auki vielä huomenna sunnuntaina.
Alla vielä Sony Ericssonin XPERIA X1:stä muutamia kuvia:





Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.