Nokia menetti asemiaan älypuhelimissa

Markus Lehtiniitty
7. marraskuuta, 2008 15:57

Tutkimusyhtiö Canalys on julkaissut tiedot kolmannen neljänneksen älypuhelinmyynnistä. Uudet tilastot osoittavat Nokian menettäneen reilusti asemia älypuhelinkilpailussa. Kun älypuhelinten kokonaismarkkina kasvoi 27,9 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, niin Nokian myynti laski 3,4 prosenttia viime vuodesta.
Aiemmin Nokia on hallinnut ylivoimaisella otteella älypuhelinmarkkinoita. Vielä viime vuoden kolmannella neljänneksellä useampi kuin joka toinen myyty älypuhelin oli nokialainen, kun nyt Nokian osuus on pudonnut vain 39,8 prosenttiin.
Nokian osuutta ovat syöneet niin Apple, HTC kuin myös Blackberry-laitteista tunnettu RIM. Apple kasvatti myyntiään 523 prosenttia, HTC 171,4 prosenttia ja RIM 83,5 prosenttia viime vuodesta. Applen huiman kasvun ansiosta sen markkinaosuus älypuhelimissa kohosi jo 17,3 prosenttiin.
Älypuhelinohjelmistoissa näkyy sama kehitys. Nokian Symbian on menettänyt osuuksia Applelle, RIM:ille sekä Microsoftin Windows Mobilelle. Nokia toimitti viisi kuudesosaa kaikista Symbian-puhelimista.
Canalysin mukaan kolmannella neljänneksellä myytiin yhteensä 39,9 miljoonaa älypuhelinta. Canalys odottaa Nokian parantavan asemiaan vuoden viimeisellä neljänneksellä uutuustuotteiden kuten N96:n ja 5800 XpressMusicin myötä. Lisäksi Applen iPhone 3G:n lanseeraus tapahtui kolmannella neljänneksellä, joten Apple ei välttämättä yllä vastaaviin myyntilukuihin kuin kolmannella neljänneksellä.
Lisätietoa Canalysin tilastoista kommentteineen Canalysin omasta tiedotteesta (englanniksi)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.