iPhoneen kuukausimaksullinen modeemitoiminto?

Markus Lehtiniitty
10. marraskuuta, 2008 16:22

Applen iPhone 3G -puhelinta Yhdysvalloissa myyvän AT&T-operaattorin mukaan iPhonea voi kohta käyttää myös tietokoneen modeemina.
iPhone 3G:n modeemiominaisuus tulee kuitenkin olemaan tämän hetken tietojen mukaan maksullinen, mutta tarkemmasta hinnoittelusta tai käyttörajoituksista ei vielä toistaiseksi ole tietoa. AT&:T:n mobiilitoiminnan johtajan Raphael De La Vegan mukaan toiminnallisuus on kuitenkin tulossa iPhoneen piakkoin.
Toistaiseksi iPhonen modeemikäyttö on ollut mahdollista "jailbreakatulla", lukituksista avatulla laitteella, johon on asennettu jokin modeemikäytön mahdollistava epävirallinen ohjelma. Apple poisti App Store -ohjelmakaupastaan aiemmin elokuussa nopeasti julkaisun jälkeen NetShare-nimisen sovelluksen, joka myös mahdollisti modeemikäytön.
Suomessa iPhone-operaattorina toimii Sonera. Mahdollisesta modeemikäytön avaamisesta myös täällä myydyissä iPhoneissa ei ole tietoa kuten ei myöskään siitä, tulisiko se olemaan maksullista. iPhone olisi ensimmäinen puhelin, jonka käyttämisestä modeemina operaattori perisi maksua Suomessa, jos toiminto todellakin tulisi maksullisena markkinoille Yhdysvaltain mallin mukaisesti myös täällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.