HTC:n MAX 4G yhdistää GSM:n ja WiMAX:in samaan laitteeseen

Markus Lehtiniitty
13. marraskuuta, 2008 15:55

HTC:n MAX 4G on tiettävästi ensimmäinen puhelin, jossa yhdistyvät perinteisten GSM-puhelinverkkojen tuki ja tuki WiMAX-verkoille. WiMAX on uusi yhteystekniikka, joka tarjoaa nopeita yhteyksiä ja voidaan nähdä jopa neljännen sukupolven verkkoteknologiana.
MAX 4G on tulossa toistaiseksi markkinoille vain Venäjällä, missä laitetta tulee yksinoikeudella myymään Scartel Yota-WiMAX-verkossaan käytettäväksi.
WiMAX:in ohella MAX 4G:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,8 tuuman suuri kosketusnäyttö (tarkkuus 480x800 pikseliä), kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, GPS-paikannus ja FM-radio. MAX 4G on kolmitaajuus-GSM-puhelin ja tukee GSM-verkoissa GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä. Puhelimen käyttöjärjestelmä on Microsoftin Windows Mobile 6.1 Professional, jota on parannettu HTC:n itse kehittämällä TouchFLO 3D -käyttöliittymällä.
HTC MAX 4G:n hinnaksi Venäjällä on tulossa noin 840 euroa kahden vuoden liittymäsopimuksella. Sopimukseen sisältyy kuitenkin ilmeisesti myös ilmaista musiikki- ja videosisältöä.
Muun muassa Nokiallakin on ollut jo aiemmin Yhdysvaltain markkinoilla WiMAX-laite, Nokia N810 WiMAX Edition, mutta toistaiseksi puhelintoiminnallisuuden ja WiMAX:in yhdistävää laitetta Nokia ei ole esitellyt.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.