Nokian AT&T:lle räätälöimä QWERTY-simpukka vuosi julkisuuteen

Markus Lehtiniitty
13. marraskuuta, 2008 14:48

Nokialta on vuotanut julkisuuteen jälleen yksi uusi puhelinmalli. Tulevan simpukkapuhelimen kehitysnimi on Wahoo ja tämän hetken tietojen mukaan se on suunnattu vain yhdysvaltalaiselle AT&T-operaattorille. Asiasta kertoi Boy Genius Report -sivusto.
Wahoon erikoisuutena on sen QWERTY-täysnäppäimistö, joka tosin on ns. puoli-QWERTY-mallia, jossa samassa näppäimessä on kaksi kirjainta ja näppäintä voi painaa jommaltakummalta puolelta. QWERTY-näppäimistöt ovat viime aikoina yleistyneet puhelimissa, mutta simpukkamalleissa ne ovat harvinaisempia.
Näppäimistöä lukuun ottamatta Wahoo ei tarjoa kovinkaan erikoisia ominaisuuksia. Se tukee neljää GSM-taajuutta ja kahta Yhdysvalloissa käytössä olevaa 3G-taajuutta (850/1900 MHz) ja tiedonsiirto onnistuu GPRS-, EDGE- ja HSDPA-yhteyksillä. Wahoon kameran tarkkuus on kaksi megapikseliä, sisänäytön koko 2,2 tuumaa ja ulkonäytön koko 1,36 tuumaa. Wahoosta löytyy myös Bluetooth stereotuella, microSD-muistikorttipaikka sekä musiikkisoitin ja erilliset musiikkinäppäimet ulkokuoressa. Lisätietoa Wahoon ominaisuuksista löytyy jutun lopussa olevasta kuvasta.
Wahoon julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei ole toistaiseksi tietoa. On myös mahdollista, että Wahoota vastaava malli tulee markkinoille myös Euroopassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.