Flash-tuki tulossa Googlen Androidille

Markus Lehtiniitty
18. marraskuuta, 2008 17:25

Adoben Flash-teknologia on tulossa osaksi Googlen Android-älypuhelinalustaa. Flash on olennainen osa nykypäivän internetiä ja sitä käytetään monissa internetpalveluissa. Myös muun muassa esimerkiksi YouTube-videot ovat toteutettu Flash-tekniikalla. Googlen mielestä ilman Flashia ei ole mahdollista saavuttaa täydellistä internetkokemusta.
Adobe ja Google kertoivat yhteistyöstä ja esittelivät Flashin toimintaa Android-alustalla varustetulla T-Mobile G1 -puhelimella vuotuisessa Adobe MAX-tapahtumassa. Googlelta tapahtumassa oli paikalla mobiilialustoista yhtiössä vastaava johtaja Andy Rubin.
Flash-tuen Android-käyttäjille saapumisen ajankohtaa ei vielä toistaiseksi tiedetä, mutta se tullee tapahtumaan lähiaikoina.
Flash-tuki on myös yksi niistä ominaisuuksista, joita on odotettu ja kaivattu Applen iPhoneen. Toistaiseksi Apple on kuitenkin suhtaunut Flashiin melko nuivasti ja iPhone tuskin nähdään Flash-tukea vielä aivan lähiaikoina. Nokian S60-älypuhelimet ovat tukeneet Flashia jo pidemmän aikaa kuten myös Microsoftin Windows Mobileen perustuvat laitteet.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.