IBM:n Lotus Notes Nokian S60-älypuhelimiin

Markus Lehtiniitty
21. marraskuuta, 2008 16:16

Nokia ja IBM tuovat tuen IBM:n Lotus Notes -yrityssovellukselle Nokian S60 3rd Edition -alustan älypuhelimiin. IBM tuo S60-alustalle Lotus Notes Traveler -nimisen sovelluksen, jonka avulla kaikki Lotus Notes -käyttäjät pääsevät käsiksi sähköpostiinsa, kalenteriinsa, tehtävälistoihinsa sekä yhteystietoihinsa. Lotus Notesilla on maailmanlaajuisesti yli 140 miljoonaa käyttäjää.
Lotus Notes Traveler -sovellus tulee tukemaan kaikkia 3rd Edition -version S60-älypuhelimia, joita on markkinoilla yli 40 erilaista mallia ja joita on myyty yli 80 miljoonaa kappaletta. Jo aiemmin Lotus Notes Traveler on ollut saatavilla RIM:n Blackberryihin ja Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle. Myös Applen iPhonelle on ollut oma Lotus Notes -sovelluksensa.
Lotus Notes Traveler -sovellus on luvattu markkinoille joulukuun 2008 aikana. Se tulee ilman erillistä maksua saataville Lotus Domino Serverin asiakkaille.
Nokia on muuttanut strategiaansa yrityspalveluissa merkittävästi viime aikoina. Se luopui omasta Intellisync-yritysratkaisustaan ja panostaa nyt yhteistyöhön ja kumppanuuteen muun muassa Microsoftin (Mail for Exchange) ja IBM:n kanssa. Tavoitteena Nokialla on ahdistaa Blackberry-sähköpostilaitteistaan tunnettua RIM:iä, joka tällä hetkellä hallitsee suvereenilla tavalla yritysmarkkinoita varsinkin Yhdysvalloissa.
Lisätietoa asiasta löytyy Nokian lehdistötiedotteesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.