Nokian Vertulla suuret suunnitelmat

Markus Lehtiniitty
21. marraskuuta, 2008 17:02

Nokian luksuspuhelimia valmistavalla Vertu-tytäryhtiöllä on suuret kasvusuunnitelmat huolimatta maailmantaloutta uhkaavasta taantumasta.
Se aikoo nostaa Vertua myyvien itsenäisten kauppojen määrän nykyisestä 30 kaupasta ensi vuoden loppuun mennessä 50 kauppaan. Tämän kertoi Vertun luova johtaja, entinen Nokian muotoilujohtaja, Frank Nuovo uutistoimisto Reutersille Lontoossa, missä Vertu avasi Ison-Britannian ensimmäisen kauppansa. Itsenäisten kauppojen lisäksi Vertuja myydään muuallakin ja yhteensä niitä myydään yli 500 eri pisteessä.
Nuovon mukaan Vertu ei ole immuuni taantumalle, mutta toistaiseksi myynti on sujunut hyvin. Signature-mallille ja tuoreelle Vertun Ferrari-mallistolle on jopa olemassa jonotuslistat. Frank Nuovo vertaa puhelimia myös kelloihin. Pikku hiljaa yhden puhelimen käyttöaika mahdollisesti pitenee ja uusia ominaisuuksia ei enää keksitä laitteisiin menneisyyttä vastaavasti. Tällöin luksuspuhelimet valtaavat enemmän alaa. Vertu-yhtiössä uskotaankin, että matkapuhelimista voisi tulla seuraava hittituote luksustuotteiden joukossa.
Vertu-puhelinmallien hinnat vaihtelevat 3500 eurosta aina 100000 euroon asti. Kalleimmat mallit on varustettu timantein ja 18 karaatin kullalla. Vertut valmistetaan käsityönä.
Vertun mallistoon voi tutustua Vertun omilla sivuilla. Suomessa Vertuja voi ostaa Nokian omasta Flagship Store -myymälästä, joka sijaitsee Aleksanterinkadulla Helsingissä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.