Nokia paljasti testauskäytäntöjään - katso kuvat

Markus Lehtiniitty
24. marraskuuta, 2008 22:07

Nokia on avautunut testauskäytännöistään, joilla se tuotekehitysvaiheessa puhelintensa rakennetta testaa. Nokia julkaisi kuvia sekä pari YouTube-videota, joilla esitellään erilaisia testausmenetelmiä. Nokialla on yhteensä 11 puhelin kestävyyden testauslaboratoriota ympäri maailmaa.
Puhelimet joutuvat tietenkin kestämään monenlaisia olosuhteita ja näin ollen myös testien oltava on monipuolisia. Nokian esittelemässä kuva- ja videomateriaalissa puhelin altistetaan muun muassa pudotukselle, taivutukselle, väännölle, kulumiselle, pölylle, kosteudelle sekä vesipisaroille. Edellä mainittujen lisäksi Nokia testaa puhelintensa kestävyyttä luonnollisesti myös monin muin tavoin - niin kylmässä kuin kuumassa.
Lisää kuvia Nokian testausmenetelmistä jutussamme olevien jatkoksi löytyy Nokian lehdistösivuilta. Jutun lopusta löytyvät Nokian julkaisemat kaksi videota. Varsinkin puhelimen pudotustesti näyttää melko jännältä. Nokia käyttää pudotuksen kuvaamiseen kameraa, joka ottaa 100 000 kuvaa sekunnissa. Videolla näkyy selvästi N79:n muodon muutokset sen iskeytyessä betoniin.



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.