HTC nosti arviotaan Google-puhelimen toimitusmäärästä

Markus Lehtiniitty
25. marraskuuta, 2008 15:45

Taiwanilainen älypuhelinten valmistaja HTC on nostanut valmistamansa ensimmäisen Googlen Android-alustalla varustetun T-Mobile G1 -puhelimen tämän vuoden toimitusarviotaan.
HTC odottaa nyt yltävänsä yhteensä miljoonaan toimitettuun G1-laitteeseen vuoden 2008 aikana. T-Mobile G1 tuli saataville Yhdysvaltain markkinoilla 22. syyskuuta. HTC:n aiempi arvio toimituksista oli 600000 kappaletta. Uusi arvio on siis 67 prosenttia aiempaa korkeampi. Uuden arvion esitti edellisen tapaan HTC:n perustaja ja pääjohtaja Peter Chou. Asiasta kertoi DigiTimes-uutispalvelu.
Choun mukaan HTC odottaa myös yltävänsä Touch Diamond -puhelimen osalta tänä vuonna kolmen miljoonan kappaleen toimituksiin aiemman arvion oltua kaksi miljoonaa kappaletta. Choun mukaan maailmantalouden heikkenevä kehitys ei ole vaikuttanut toistaiseksi HTC:n toimintaan.
T-Mobile G1:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, 3,2 megapikselin kamera sekä WLAN-yhteys. Googlen Android-alustassa Googlen tutut internetsovellukset ja -palvelut ovat laajasti esillä, tärkeimpänä tietenkin itse Google-haku.
Tietoa siitä, milloin saamme nähdä ensimmäiset Android-alustan puhelimet Suomen markkinoilla ei toistaiseksi ole. Ensi vuoden puolella Android-alustan käyttö laajenee merkittävästi: muun muassa Motorola ja Asus aikovat ottaa sen käyttöön osassa puhelimiaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.