HTC:ltä Google-puhelin Suomeen ensi kesänä

Markus Lehtiniitty
26. marraskuuta, 2008 16:29

Taiwanilaiselta HTC:ltä on tulossa yksi tai useampia Googlen Android-alustalla varustettuja puhelimia myyntiin kaikissa Pohjoismaissa, ja näin ollen myös Suomessa, ensi kesänä. Asiasta kertoi HTC:n Nordic-alueen toiminnanjohtaja Peter Frølund tanskalaisen Business.dk-sivuston haastattelussa.
Frølundin mukaan tarkempaa ajankohtaa kuin kesä 2009 ei vielä toistaiseksi voida kertoa. Myöskään sitä hän ei vahvista tuleeko Android-puhelimia heti myyntiin useampia eri malleja vai vain yksi. HTC kuitenkin kehittää jo kokonaista Android-puhelinten mallistoa.
Toistaiseksi ainoa markkinoilla oleva Android-puhelin on juttumme kuvassa oleva HTC:n T-Mobile-operaattorille valmistama G1. T-Mobile myy G1:tä Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. G1:n mallinimi HTC:llä on Dream, jolla nimellä se voisi tulla myös täällä myyntiin. Luultavimmin ensimmäinen tänne saapuva Android-puhelin pohjautuu juuri nykyiseen G1:een, mutta täyttä varmuutta tästäkään ei vielä toistaiseksi ole.
T-Mobile G1:n tärkeimmät ominaisuudet ovat suuri kosketusnäyttö, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, kolmen megapikselin kamera sekä 3G- ja WLAN-yhteydet.
Business.dk:n alkuperäinen artikkeli (tanskaksi)
Googlella englanniksi käännetty versio alkuperäisestä artikkelista

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.