Joost rantautui iPhonelle

Kaarlo Räihä
30. marraskuuta, 2008 14:00

Applen iPhone-matkapuhelimen ohjelmatarjonta on kasvanut vauhdilla, sillä puhelimeen erilaisia ohjelmia ja pelejä tarjoavan App Store -kauppapaikan valikoimista löytyy tällä hetkellä lähes 10 000 ohjelmaa. Kun App Store avattiin tämän vuoden heinäkuussa, oli tarjolla vain 500 eri ohjelmaa.
Yksi tuoreimmista tulokkaista on Joost-ohjelman iPhone-versio, jolla pääsee käsiksi netin kautta mm. TV-sarjoja ja elokuvia tarjoavan Joost-sivuston tarjontaan.
Kuluttajien harmiksi ilmaisen Joost-ohjelman toiminnassa esiintyy vielä pieniä ongelmia esim. videoiden katselun ja äänenvoimakkuuden säätämisen kanssa, mutta toimiessaan ohjelma päästää iPhonea käyttävät tahot kiinni täysin samaan sisältöön kuin mitä Joostin internet-selaimissa toimiva Flash-pohjainen ohjelma tarjoaa. Täten Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat voivat katsella internet-yhteyden ja iPhonen avulla esim. Men in Black- (Miehet mustissa) ja Starship Troopers -elokuvia (Universumin sotilaat).
Valitettavasti lisensointiongelmien takia Joostin tarjonta suomalaisille ei ole yhtä hyvä, mutta esim. Extreme Duudsoneiden tekemää Dudesons-sarjaa voi seurata Joostin kautta.
Matkapuhelinoperaattoreiden tietoliikenneverkkoja iPhonen Joost ei kuitenkaan tuki, sillä ohjelma toimii ainoastaan WLAN-yhteyden ylitse. iPhonen lisäksi ohjelma toimii iPod toucheilla.
Joostin tekemän pelinavauksen myötä vastaavia iPhone-ohjelmia odotetaan myös muilta nettivideopalveluilta, kuten Hululta ja Netflixilta.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.